Oavsett storlek. Oavsett form. Oavsett färg. Oavsett alla brister och fel som inte är brister och fel. Oavsett hur många gånger du slagit på din mage och önskat att den inte fanns. Oavsett vilka fula ord du kallat dig själv när du stått framför spegeln. Oavsett hur andra har sparkat ner på den lilla självkänsla du hade tills den är så söndertrasad att du inte tror att den går att laga igen. Oavsett hur du själv har gjort samma sak.
 
En dag kommer du att förstå det där. Förstå och se. Jag vet att man inte tror det, inte när man granskar sig själv med den hårdaste och mest kritiska blick en människa kan ha. Inte när man letar efter felen. De sakerna som inte borde synas. Som du är så rädd att någon ska se och som är det enda du själv ser. Jag vet att man inte tror det då.
 
Men du kommer att förstå till slut. Och jag vet att det kommer att dyka upp gropar längs vägen igen även då. Även när du har förstått. Även när du har slutat slå din mage eller gå med hukad rygg för att dölja din längd eller täckt över dina ärr i huden. Det finns alltid gropar bakom vägkrönen i livet som kan få din självbild i gungning igen för en liten stund. Jag vet det.
 
Men så länge du har förstått ditt eget värde så kan en liten grop aldrig stjälpa dig helt. Aldrig välta dig av vägen.
 
Den kan bara få dig att rycka till lite. Och köra vidare.
 
 
Elin

Så fint <3

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress