När allt känns ganska jobbigt för att man skriver c-uppsats från gryning till skymning för att snart snart kunna ta den där filosofie kandidatexamen i journalistikvetenskap och man lever som någon dåre innanför JMK:s gulsmutsiga väggar så kan det vara bra att påminna sig själv om saker man har i livet som ändå är bra. Så det gör jag nu.
 
1. Om mindre än tre veckor tar jag examen. Det känns helt sinnessjukt. JMK har varit mitt liv sedan jag flyttade upp till Stockholm för snart tre år sedan. Men om mindre än tre veckor är JMK inte mitt längre. Då är världen det i stället. 
2. Om EXAKT en månad börjar jag på Expressens nöjesredaktion. Expressen! Det bubblar i min kropp som en skakad sockerdricka när jag tänker på det. 
3. Att jag och Elizabeth lyckats skriva en uppsats tillsammans i flera månader utan att börja hata varandra. I stället älskar jag henne mer än någonsin. Finns ingen jag kan skratta åt dårar som tittar på Youtubeklipp i sju timmar i datorsalen som med henne. Ingen jag hellre vill ta en fredagsglass med framför fontänen på Karlaplan efter att vi insett att vi läst samma sak fyrtiotvå gånger utan att minnas det och inte kommer längre för veckan. Ingen jag hellre vill lära högst viktiga skånska uttryck som "sören" och "sköven" och bli skrattad åt. Ingen som hellre får kalla min vokabulär för "som en gammal fritidsledare skulle sagt". Ingen som hellre får puffa min axel med huvudet och nafsa mig i överarmen när vi går igenom tabeller. Puss, min fina Lixy. 
4. Att ta examen innebär att jag kommer att få åka hem och fira det. Med älskade vänner, familj och världens finaste lilla (HAHA, sju kilo "lilla") katt. 
5. Att jag har städat så jävla rent i min lägenhet att jag kan slicka på värmeledningarna om jag så skulle vilja. Och att jag kan skryta om det. 
6. Att jag fortfarande är obesegrad mästare i Mario Kart 64. 
7. Att jag mår bra. Att jag genuint är en optimistisk människa och att jag, även om saker kan gå trögt och jag tycker att allt jag gör blir fel och jag kan känna mig mer ensam i världen än en Kent-låt, trivs med mitt liv. Och det är ganska fint att känna så. 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress