21 maj 2014

Etthundra

Listor

(Det KAN vara så att jag började fylla i den här listan i fredags, men att det var så många frågor att den inte riktigt färdigställdes förrän sisådär... I dag. Ja. Så kan det vara.)

 
 

1. Hur gammal är du om fem år?  Men Gud, du vet ju hur man ska göra en uttalat glad själ deppig på två hundradelar, listjävel. 

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Lixy luring. Vi gosade med att jämföra vår kvalitativa analys med vårt teorikapitel om Habermas offentlighetsteori i sju timmar. Eller kvalitetstid, som vi kallar det. 

3. Hur lång är du? 166 säger jag. 165 säger passet. Det ljuger.

4. Vilken är den senaste filmen du sett? Typ Jurassic Park förra helgen. Fick uppleva en panikattack på nära håll när Maria insåg att jag aldrig sett den och tvångssattes i soffan för att avnjuta "specialeffekterna". 

5. Vem ringde du senast? Jag ringer ju aldrig folk. Fick använda listan i telefon. Det var visst ett tjugo sekunders-samtal med min brevvän Martina förra veckan. Vi brevväxlade när jag var elva till femton, Lappland till Skåne, och har aldrig setts. Men förra veckan sågs vi, när jag mötte upp henne på Norrmalm. Och det var värt att vänta ett decennium på. 

Martina. För första gången.

6. Vem ringde dig senast? Mamma. Både 20.13-20.29 samt 20.34-20.37.

7. Hur löd det senaste sms:et du fick? "Jaaa!". (HA! Där kan ni ju undra! SPÄNNANDE DOLD INFORMATION OM VAD DETTA HURRANDET STÅR FÖR!)

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Sms. Fast jag föredrar att ringa mot att bli uppringd. Har inte ens röstbrevlåda och svarar inte på dolda nummer eller nummer jag inte har i min telefonbok på grund av många tvivelaktigheter i mina dagar. 

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta.

10. När såg du senast din mamma? På påsklovet.

11. Vilken ögonfärg har du? Christer Sjögrens drömfärg.

12. När vaknade du i dag? 07.45.

13. Vilken är din favoritjulsång? MEN VILKEN ÄR INTE MIN FAVORIT? Alla låtar som innehåller "snö", "jul", "glögg" eller som Tommy Körberg i något sammanhang sjungit bärande mysig kofta kvalificerar sig. 

14. Vilken är din favoritplats? Mariaberget i Stockholm, på gräsmattan i Skåne med min katt i min famn och i en Melodifestivalarena. 

 

15. Vilken plats föredrar du minst? Knökade dansgolv som spelar låtar som endast två andra personer i världen har hört alternativt "houseremixer" och där människor trycker sina svettiga lemmar mot mig som om vi alla vore sardiner i en liten ask. Isch. 

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Jag vet inte. Jag vet verkligen inte. Jag hoppas bara att jag fortfarande är glad. 

17. Vad skrämde dig om natten som barn? Spöken. Alltså, den första månaden när jag hade fått en helfigursspegel i mitt rum var en månad av inre mörker. Det DANSADE fram skuggor som reflekterades i den på väggarna! Jag kunde se saker i spegeln! Jag fruktade kvällen!

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?  Första avsnittet av "Anna Blomberg show" som jag nyss, busigt och listigt, smygtittade på. 

19. Hur stor är din säng? Ska väl du skita i. (*ler rebell*)

20. Har du stationär eller bärbar dator? Tre bärbara. Varav en är värd att kallas dator. 

21. Sover du med eller utan kläder på dig? MED, JAG ÄR VÄL INGET DJUR.

 

 

22. Hur många kuddar har du i sängen? Tre. 

23. Hur många landskap har du bott i? Två. 

24. Vilka städer har du bott i? Alltså, jag vet inte jag, men jag BETVIVLAR att särskilt många skulle gå med på att kalla Örkelljunga för "stad". 

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Fötter.

26. Är du social? Jag vill tro det. Säger jag och sitter och gör någon LISTA en fredagskväll?

27. Vilken är din favoritglass? Chips. 

28. Vilken är din favoritefterrätt? Ehehehehe.

29. Tycker du om kinamat? Nja, jag har matsmak som en femåring. Ge mig pulvermos och jag blir glad. 

30. Tycker du om kaffe? Nej. Det är en av mina bästa punkter på min usp-lista vid arbetsintervjuer nu för tiden. ("Jag kommer inte uppta minsta lilla plats i kön till kaffeautomatkön! Eller lämna odiskade kaffemuggar på min plats! Och så är jag rolig också!" osv.) 

31. Vad dricker du till frukost? Mjölk. Like a baws.

32. Sover du på någon särskild sida? Båda mina sidor är speciella!!!! En är väl inte som någon dålig mamma och väljer "favoritsida" så någon blir ledsen. 

33. Kan du spela poker? Ohja. Får alltid fem i rad och vinner med knuff.

 
På något pokerevent 2012. Vann inte ett korvöre.

34. Tycker du om att mysa/kela? Är katter eller skägg inblandade? Annars: Tveksamt. 

35. Är du en beroendemänniska? Både och. Jag blir väldigt lätt beroende av meningslösa saker (kan lyssna på samma låt sju dygn i rad utan att ens tänka på det för den är ju ändå så svängig och trevlig), men inte saker som kan vara tveksamma för mig. Har provat alkohol, cigg, kaffe och snus och tyckt att allt utom det förstnämnda varit vedervärdigt. 

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja! En tjej som gick i min klass i gymnasiet! Så den 22:e oktober var det ett jäkla hallaballå i skolan, det ska jag säga (nej). 

37. Vill du ha barn? Ja. Om ett decennium eller så.

38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, tyska och så kan jag sjunga Broder Jakob på kinesiska (mycket bättre story, handlar om två tigrar som jagar varandras svansar och har det allmänt bra). 

Bättrade på viskunskaperna med en fältstudie i Peking 2009.

39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja. 

40. Föredrar du havet eller en bassäng? Havet. (Man får ju inte den rätta "salt water rufs hair stylish"-looken av någon "bassäng", det fattar man ju.)

41. Vad spenderar du helst pengar på? Hahahahahahahahahaha. VILKA PENGAR VISA MIG DEM.

42. Äger du dyrbara smycken? Kanske inte i snordyra summor, men i sånt "personligt värde". 

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Gladiatorerna. For realz. Han där "Pansar" är fan min bästa karaktär i etern just nu. Vill bli hans vän och fika (han lär väl dricka vatten och nafsa på någon "proteinbar", men men). 

44. Kan du rulla med tungan? Nu har den här listan tappat det :(

45. Vem är den roligaste människan du känner? Oj. Min kajalgosse Alexander ligger bra till. Och Maria min blomma. Och Jibert!

Bästa kajalgossen i världen.

46. Sover du med gosedjur? Men ja! Vad fan menas? Ska de sova på GOLVET eller något annat obarmhärtigt annars? Skam över dig, frågesammanställare. Skam över dig, skam över din familj, skam över din ko. 

47. Vad har du för ringsignal? Jag HADE "Ett år utan sommar" med Kent, men sedan jag bestämde mig för att uppdatera min telefon till någon "förbättrad" version har den fan försvunnit. Nu är det något lamt "pling plong"-tjosan i stället. 

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Typ hur liten? Mvh har inte haft råd att köpa kläder since 2004.

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? En kökshandduk? :(

50. Flirtar du mycket? Ja. 

51. Kan du byta olja på bilen? JA! 

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nej, jag är högst laglydig och respektabel i trafiken. 

53. Vilken var den senaste boken du läste? Orkar inte prata kurslitteratur mer, men det var väl någon svart och djup berättelse om finfina metoder i medieforskning :(

54. Läser du dagstidningen? Har inte råd med sån där pappersversion. Läser Aftonbladet, Expressen, Nyheter24, Twitterflödet, Resume och Dagens Media varje dag. Kollar sporadiskt DN, SvD, Dagens ETC, Politism och Örkelljungasidorna i HD. 

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej :( Men var en stor samlare av "Starlet" när det "begav sig" osv. 

56. Dansar du i bilen? Ylar. 

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Musikplats Sthlm på Sveriges radio. 

 Alexander Schöld på Musikplats Sthlm. Att gå i skolan bredvid Sveriges Radio har sina fördelar.

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? "Att göra: Tabellrubriker, skriv om kapitlet 7.2.3, förbered slutdiskussion". 

59. När var du i kyrkan senast? Öh. Kanske fyra år sedan, på något julspel? 

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Andreas och Peder. Både för att de hade mina favoritämnen, SO och svenska, men också för att de SÅG mig. 

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? Noll minuter. 

62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig? Alexander Schöld. Denna tonårsidol som nu är min vän och som jag förra fredagen hängde med i några timmar. Tillsammans med en Idol-pojke, hans flickvän och andra härliga människor. Trettonåringen som aldrig lämnar mitt inre hade fan full macarena-eufori..

63. Vad lyssnar du på just nu? Nåden. (Ska recensera dem om två veckor! Lova att läsa! Poplight.se!)

64. Har du varit med i tidningen? Annars vore det väl synd och skam när man kämpat i flera ÅR för att få skriva i den :(

65. Vad är det konstigaste du ätit? Jag äter inte konstiga saker, men mamma PÅSTÅR (kan vara lögn och bedrägeri och går ICKE att verifiera) att jag smaskade i mig tidningspapper (alltid varit högkonsument), sytråd samt en halv fluga som liten. 

66. Vem såg dig naken senast? Så himla sneaky fråga! Inte lite fräck den!

67. Vad är det för färg på din tandborste? Rosa. Det enda rätta.

68. Hur imponerar man på dig? Känner du Sean Banan?

 

 

69. Vem ringer du när du är arg/ledsen? Jag skriver arga sidor med kulspetspenna i min "dagbok" (något anteckningsblock jag gett "dagboksstatus" men som inte ens har sånt där fräsigt hänglås och doftsidor som dagböckerna alltid hade förr). Annars mamma, Matilda eller Elizabeth.

70. Har du någon piercing? Jag HADE hål i öronen, men de jävlarna växte ju igen bara för att jag råkade glömma att ta på mig örhängen en gång (de senaste fyra åren).

71. Din största vinst? Har dragit livets vinstlott <333 Nej, men rent fysiskt är väl min största "vinst" en rejäl juicepress. Och kanske en årsförbrukning schampo.

72. Civilstånd? Singel. MEN JAG HAR JU MINA GOSENALLAR SOM SOVER I MIN SÄNG SÅ DET ÄR LUGNT. 

73. Vilka hemsidor besöker du dagligen? Facebook, Twitter, alla de där nättidningarna jag angav i fråga 54, Last FM, Clipsource, Ask.fm. 

74. Är du fåfäng? Det beror väl på hur en menar, det gör det väl. Jag är inte så intresserad av att hålla på med massa hårfärger och nagelförlängningar och ögonfrans-tjosan, men jag går ju inte runt och är ostilig, va. 

Typexempel på stilighet.

 

75. Ångrar du någonting du gjort? Ja. 

76. Hur gammal är din pappa? Pappa är 58 och forever young. <3

77. Vilket är ditt drömjobb? Otroligt nog som nöjesreporter/nöjesredaktör på en kvällstidning. Vilket både är mitt senaste jobb och mitt nästa. Programledare för Melodifestivalen är tvåa (en dag SKA det hända, annars får jag väl göra någon "Jimmy Jump" och ta saken i egna händer, så att säga).

78. Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till? Jag skulle vilja åka på solsemester, eftersom jag aldrig har varit på det. Men sedan jag träffade någon "Nivea-representant" på Åhléns häromdagen som ville mäta vilken solskyddsfaktor jag behöver är jag synnerligen tveksam. (Tydligen klarar jag mig nio minuter i solljus i Sverige utan att bränna mig. NIO MINUTER. När hon skulle titta mätaren för min hy i sydeuropeisk sol började hon oja sig, skaka på huvudet och se mycket bekymrad ut. Jag sneglade på den där fräsiga hudtypsmätaren. Och grät inombords. Klarar visst UNDER en minut i den solen. Så ska fan hålla mig inom landsgränserna och "lapa sol" i mina fina nio minuter under den mycket tidsgenerösa och väna svenska solen).

Typexempel på dålig reaktion på solsken.

79. Vad har du haft för husdjur? Katt, hund, kanin, fler katter, fler kaniner, höns (fan inte jag som köpte dem, var rädd hela tiden), häst (på lån).

80. Berätta tre saker som dina läsare antagligen inte vet om dig? 1) Att jag är fattig som en kyrkråtta. Går minus på mitt sparkonto varje dag jag pluggar här uppe och inte drar in några andra pengar. Det provocerar mig som tusan när folk tror att jag lever något lyxliv här? Jag går alltid på gratisevenemang. Jag handlar på extrapris och äter samma mat fem dagar i rad eller mer. Och alla små kronor jag tjänar går direkt in i bufferten på sparkontot för att betala hyran. 2) Att jag sover som ett barn. Drar upp täcket, gosar ner mig med tre kuddar och bara cashar in åtta timmars oavbruten sömn. 3) Att jag de senaste tre åren bott vägg i vägg med Andreas Johnson (ja, han!). 

81. Svär du ofta? Ja. Jag önskar på riktigt att det vore mindre, men så fort jag försöker ersätta någon svordom med ett finare, uppstyrt och rent ord säger Elizabeth att jag har "vokabulär som en gammal fritidsledare". Så för att behålla min "image" som hård och tuff (hahaha) så behåller jag nog några svordomar.

82. Sverige när det är som bäst? I höst, när SD lämnar riksdagen. Om inte så får jag väl vänta på detta "bäst"-läge lite till.

83. Kan du åka slalom? Nej. Kan inte ens stå på skidor som inte rör på sig?

84. Vad har du ätit i dag? Bästa frågan! Här får ni LM:s dagsmeny á la carte á la JMK: Frukost: En lingongrova (varje dag) med basturökt skinka och ett glas mjölk. Lunch: Gårdagens stiliga tonfisksallad serverad i äkta matlåda med ett krispigt glas kranvatten till. Fika: En kexchoklad och en banan (ni hör, jag lever drömmen). Middag: Frysdiskens finaste pasta de la färdigrätt, mjukt gratinerad i en bättre mikrovågsugn och serverad med samma gaffel som under lunchen. 

85. Vad har du för utbildning? Om TVÅ VECKOR EXAKT: En filosofie kandidatexamen i journalistikvetenskap! Sätter väl upp diplomet som någon väggbonad i mitt hem?

Har just nu detta högst stiliga diplom på hedersplats i hemmet. Snart får jag ett "riktigt" med!

86. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? Åh. Jag går inte runt och är missnöjd med något direkt, sånt kan man ju inte hålla på och lägga tid på hur som helst, men tycker lite extra mycket om mitt hår, mina ögon, mina läppar, mina bröst och min midja. JA!

87. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? Mitt högra ögonbryn. Det liksom hänger lite längre ner än det vänstra, så vi glada sommartider blir jag typ svettig på ÖGONLOCKET? Fan inte klokt. 

88. Vilken är din bästa egenskap? Jag tror och hoppas att jag upplevs som en god människa. Att vara god är det vackraste man kan vara. (Sedan är jag rätt rolig också. Och charmig. Och smart. Jävligt smart. Och rolig.)

89. Vilken är din sämsta egenskap? Att jag har fruktansvärd prestationsångest. Jag vill alltid vara bäst och pressar mig till the limit för att vara det. På allt, även helt onödiga grejer. Det gör mig nog till en sämre människa. 

90. Nämn en historisk person som intresserar dig? Gustav III (Han måste ju ändå vara en av de mest Hollywood-långfilms-kompatibla kungar vi haft? Hela hans mordscen är ju som ett bättre Gossip Girl-avsnitt?)

91. Saknar du något? Skåne. Och allt och alla som finns där, varje dag.

92. Är det viktigt att fira födelsedagar? Jag tycker att man ska fira allt man vill fira. Jag firar Eurovision, att lyckas skära ner en uppsats med 4000 ord utan att börja gråta och när viktiga eBay-köp (kaptensmössor, varghattar, sjuttonhundratalskorsetter och andra basvaror) kommer fram oskadda. 

Varg-LM.

93. Vad gör dig ledsen? När människors dumhet leder till onda grejer. 

94. Vad gör dig glad? Alex och Sigges podcast, att fortfarande vara obesegrad i Mario Kart 64, att pussa någons skägg, Lindt-kulor (de röda), svenska filmer som alla andra ger en geting (kanske två, om man har "tur"), hallonkräm med mjölk (ytterligare en orsak till att Elizabeth envisas med att kalla mig "gammal fritidsledare. Fattar inte. Kräm är ju gott?), att försöka gissa årets sommarplågor (Kick - "Kör bara kör", Medina - "Se på mig", Far & Son - "Dubbel Margarita"), julkulor, rea på rea (när L finns kvar i lager!!!), fina bloggkommentarer, att vara världsförälder, vin i pappersförpackning på en gräsmatta och hela tanken på att veta att jag även utan allt det här är glad. 

95. Har du varit gift eller förlovad? Nej. (Fast har varit gift med Chuck Bass på någon "marry your favourite tv series character"-sajt since 2007 och det är väl fan så gott som något.)

96. Vad ska du göra i helgen? Äta glass, dricka vin, ha picknick, smörja in mitt ansikte och mina lemmar med Åhléns starkaste solskyddsfaktor (det är du och jag, Johan Glans) och kramas med fina människor. 

97. Vad är det knasigaste du gjort? Toppat The Suns sajt med en bild på mig själv och min katt. (Under fick nyheter om OS i London, drottning Elizabeth och One Direction trängas om utrymmet. Försökte berätta det för Simba. Är osäker på om han kunde ta till sig storheten i detta, men det kunde inte jag heller, så det kan man fan inte skylla att "han är katt" på.) 

 
Jag och Simba i The Sun.

98. Vad har du för laster? Choklad, män med bra skägg, Sean Banan.

99. Vem är din förebild? Alex Schulman. Han är bra på allt jag vill vara bra på. Och han har gjort så mycket för mig, både genom att inspirera och att faktiskt GÖRA saker för mig, personligen. 

100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? Snusa mot mitt täcke och se Game of Thrones.

 
Lena

och DÄR kom min kära och saknade vän fram igen från vinterdvalan xD

Elin

Det är inte ofta en läser igenom sådana här listor och känner "VA!? Redan slut?" Du är magisk!

home page

These are really enormous ideas in regarding blogging. You have touched some good factors here. Any way keep up wrinting.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress