20 mars 2014

58 svar


Stal en lista från den eminenta och gosigt vackra Malin Eirefelt. 

1. Hur gammal är du? 22 år.

2. Hur gammal känner du dig? Jag känner att jag både är elva och sextioåtta år samtidigt. Ena sekunden strular höfterna och man hasar fram med någon tygkasse till Coop och köper lättuggad mat och andra så vill man köpa "fräcka" t-shirts med tryck som lyser i mörkret på New Yorker. 

3. Vad har du gjort i dag? Först lät jag bli att ställa alarmet eftersom detta är den första vardag på typ sju veckor som jag inte behövt gå till skolan. Så jag sov till tolv. Trettio. Därefter avnjöt jag en bättre skiva lingongrova medan jag och Elizabeth diskuterade dårskap på Facebook. Sedan opponerade jag på en slutrapport i metodspecialisering för skolan, slängde iväg några viktiga mejl och åkte till Nacka Forum på presentjakt. Skulle köpa födelsedagspresenter till inte mindre än tre personer. Köpte fem presenter. Till mig själv. Sedan åkte jag hem, lagade mat och tittade på tre avsnitt Sveriges Mästerkock S02. Nu lyssnar jag på The Ark och fortsätter den ack så viktiga och outtömliga dårskaps-konversationen med Elizabeth. 

4. Vilken film såg du senast? Jag ser sjukt sällan film och när jag ser, så ser jag ofta om sådana filmer jag redan har sett. Jag vill se mig som den stiliga Blair Waldorf i Gossip Girl. Hon gillar att veta hur saker och ting ska sluta. Det gör jag med. Men jag tror att jag såg Frost. För fjärde gången. 

5. Vem ringde du senast? Mamma. 

Mamma.

6. Är du besatt av någonting? Gud, ja. Jag är period-besatt. Nu har jag precis avslutat min högtid för besatthet i och med att Mello är över, men jag kan väldigt lätt gå upp i saker. Mindre nu än när jag var typ 13 och kunde se om en hel Fame Factory-säsong på 16 timmar en dag. 

7. Är du rädd för blod? Ja, i alla fall när någon vill plocka ut det ur mig. 

8. Var sitter du just nu? I soffan. Lyssnar på Eminem och känner mig street.

(Här råkade Malin visst radera fråga 9 och 10)

11. Vilken färg är dominerande i din garderob? Svart. Jag skulle vilja beskriva min stil som light-emo. Jag vill gärna vara emo men jag har väl insett att det tåget redan gått, så att säga. 

12. När vaknade du i dag? 12.30. 

13. Vilken är din favorithögtid? Julen. Herregud. Du frågar alltså människan som precis köpt två kassar julpynt på loppis. I mars. 

Jul-LM. 

14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? Faktiskt här. Jag älskar mitt Stockholm. Men annars: Skånes Fagerhult eller New York. Något av dem, är inte så petig. 

15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? Något berg i Norge. Alltså. Jag har inget emot Norge, men att vara elva år och åka på någon "bussresa" med mamma och pappa och fyrtiosju pensionärer och titta på "fjordar" är inte jätteexalterande. 

16. Hur vill du tillbringa din pension? Jag vill göra massa kul! Behöver nödvändigtvis inte resa när och fjärran, men vill gå på nöjesfält med barnbarn, tävla i På spåret mot min pensionärsmake och känna att livet har mycket kvar att bjuda på. 

17. Vad lyssnar du på nu? Jag bytte min wild and crazy-stund med Eminem mot min hemmaarena, The Clash, nyss. 

18. Har du någon gång brutit ett ben? Ja. Fast i armen. 

19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? Lingongrova, lättmjölk, bananer, Cola Zero, Pärsons tunna skivor (rökt skinka, självfallet).

Banan-LM. 
 

20. Vem är din favoritkändis? HUR KAN EN MÄNNISKA VÄLJA EN? Okej. E-Type. Det finns en sån fin godhet i hans utstrålning och så har han längre hår än jag. 

21. Vad är du på för humör just nu? Gosigt! Sitter under en fleecefilt och har rufsigt hår och doftar Dove och kramas med en katt-skelett-nalle. 

22. Vilka världsdelar har du varit i? Europa, Asien och Skåne. 

23. Snarkar du? Om jag är sjuk och helt förstoppad i näsan. Men annars pratar jag visst i sömnen och säger högst tveksamma saker, det har en ju fått höra om. Men numera jobbar jag en strikt bettskena som håller mig och mina nattliga resonemang i styr. 

24. Vilka yrken har du provat på? Servitris, restaurangbiträde, biografanställd, fotograf, lokalreporter, nöjesreporter, redigerare.

Bio-LM och Donken-LM.
 

25. Hur går du helst klädd? Svarta jeans, svarta converse, svart t-shirt, svart skinnjacka, svart kajal. Men ser alltid så glad ut att det pajar min "svåra" look :(

26. Vilket stjärntecken är du född i? Vågen. Så enligt det pålitliga "astroguide.se" är en tydligen på den positiva sidan: charmig, romantisk, sällskaplig, lojal och på den negativa: lat, obeslutsam, egenkär, flirtig och nöjeslysten. Men alltså. Förstår ändå inte. Hur kan de tre sista alternativen vara "negativa" ens?

27. Vilket är ditt favoritgodis? Sockervadd. Eller när man kör marschmallows i micro eller över en grill. Åhja. 

Sockervadd-LM. 

28. Vad sa du senast? Alltså, jag tänkte nyss "Jag har ju pratat jättemycket idag! Vad sa jag egentligen sist?". Sen insåg jag att alla dessa "samtal" förts via 1) sms 2) Facebook 3) Instagram och den enda jag egentligen sagt någonting till på riktigt idag var kvinnan på Akadademibokhandeln i Nacka Forum som jag tackade nej till kvitto från :(

29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Svenska. Och SO-ämnena. Egentligen det mesta utom slöjd och idrott, på grund av hatade både att springa massa varv på tid och att snida någon ljusstake med en vinkelsåg som alltid gick av. 

30. Vad har du på dig just nu? Pyjamaströja, trosor och fleecefilt. 

31. Vilken är din favoritaffär? Alltså, jag tycker verkligen inte om att shoppa. Alls. Men mycket blir nog Gina på grund av billigt och varierat och har bra jeansstorlekar om en är större än storlek 40. Och så är jag en eBay-människa. Var annars ska en stackars flicka hitta ypperliga vargmössor, kaptenshattar och sjuttonhundratals-korsetter? 

32. Vad har du för storlek i kläder? 42/44.

33. Vad har du i dina fickor? Har inga fickor på mina trosor :(

34. Vad köpte du senast? Fem böcker för den nätta summan av 200 riksdaler på Akademibokhandeln. Förstår inte varför någon någonsin skulle köpa något för annat än "halva reapriset"!

35. Hur många gånger har du flyttat? Två gånger. En gång när jag var fem år och vi flyttade till det huset min familj bor i nu i Skåne och en gång för tre år sedan när jag packade min skrivare och mina strumpor och tog tåget till Stockholm utan retur-biljett. 

Flytt-LM. 

36. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med (inte saker för att ta sig därifrån)? iPhone med neverending strömtillförsel så en kan instagramma fina bilder från sin ö-vistelse med "Valencia"-filter, gitarr (en skulle ju lätt ta tag i att börja lära sig spela då, liksom) och solkräm (har känslig hy). 

37. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Lätt morgon. Får inte ett dyft gjort på kvällen. 

38. Senaste filmen du såg på bio? Oj. Typ Hobbit i julas? Jag blev så bortskämd när jag jobbade på bio att man kunde gå gratis varje dag, så nu är jag för snål. Och fattig. 

39. Har du blivit sydd någon gång? Ja. Kapade av halva min tumme i en gungställning när jag var åtta år, bland annat. Sen har jag blivit "tejpad" några gånger till för andra ungdomssynder (taggtråd i benet osv). Jag var en vilding fram till typ tolvårsåldern då jag kände att mitt YOLO-liv var över.

40. Har du någon gång badat naken utomhus? Men ja! Och inomhus, dessutom!

41. Vad åt du till frukost? Lingongrova. Skinka. Mjölk. 

42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Jag var tolv år, gick i sexan, hade gröna Harry Potter-glasögon, var bäst i klassen och fick läsa böcker från svensklärarens "egna" bibliotek när de andra läste klassiker, var kär i en idiot, hade mittbena och blev ful på klassfotot. Lite som nu. Fast utan mittbena. 

43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning? Nej. Har fått alkoblåsa i en kontroll en gång och då var jag jättenervös. Inte för att jag hade druckit, men för att jag hade min sjökaptensmössa på mig och ville inte att poliserna skulle tro att jag gjorde narr av uniformsgrejen. Det gjorde de inte. Min poliskontrollant sa att jag hade en mycket stilig hatt. Jag tackade och blåste negativt. 

Kapten-LM.

44. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Mirja, när hon skulle vara min "wingman" på Melodifestivalens efterfest och försökte på vingliga ben och med en väsande "Linda-Marie, jag är sååå full"-glad röst styra upp en efter-efterfest med Ace Wilder, QX Schlagerprofiler och Sean Banan

45. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? Bredvid kudden. Åh, vad mamma och min vän Matilda kommer vara missnöjda nu ("Den kan ju börja brinna!" "Man får strålning!" "Du kan råka stänga av det viktiga alarmet!"). 

46. Vad var det sista du åt? En stilig (gissa vilket bröd, fort, fort, gissa nu) lingongrovsmacka (ha! det trodde ni inte!) med ägg och Cola Zero till.

47. Vilken tid är din väckarklocka inställd på? 07.30. Då går de ljuva tonerna av "Dansar i månens sken" med Suzzies Orkester lös i min bädd. 

48. Är du blyg? Nej, inte mer än vid speciella tillfällen. Om det gäller någon dåre jag crushat lite på och sånt dumt. Annars, vid viktiga och stora tillfällen, kan jag nog börja tveka på mig själv och bli lite obekväm med att "visa vem jag är". Men det brukar gå över. Tänker på min handledare, Frida, på Aftonbladet som sa att hon alltid skrev "Be brave" på sin handled varje dag på sin praktik. Det gör mig lugn. Alla har varit nya och rädda och osäkra någon gång. 

49. Har du något tatuering? Nej. Har flera gånger funderat på att tatuera in ett citat från en Gyllene Tider-låt under mitt behåband, på sidan av kroppen, vid hjärtat. Senast i somras när jag stod framför deras scen för oräknelig gång tänkte jag euforiskt "Nu gör jag det! NU GÖR JAG DET!" när den raden jag älskar så kom. Men jag har inte vågat än. 

Gyllene-LM.

50. Har du varit med om en bilolycka? Ja, två. En när jag var typ nio och vi krockade med en mötande bil som kom ur en kurva väldigt fort. Och sen råkade jag backa på en blomkruka en gång, men ni kan vara lugna, ingen skadades i denna dramatiska incident. 

51. När flög du senast? För 1,5 år sedan, tror jag. Till London och tillbaka. Var på modefotografering med The Sun (känns fortfarande så surrealistiskt att skriva) där jag var modellen? Annars flyger jag inte ofta, är en tågåkar-människa. 

52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet? Det har nog alla. 

53. Vilken är den roligaste träningsformen? Ridning. Saknar att hålla på med hästar väldigt mycket ibland. Både att trava ut i någon terräng och att sitta i sadelkammaren och putsa någon rem på ett träns. Men det är så svårt att hitta tid och, här i Stockholm, även själva hästen. 

Häst-LM.

54. Har du några husdjur? Inte i min lägenhet, men har min älskade, bästa, stiliga katt hemma i Skåne. 

55. Vill du gifta dig? Ja tack.

56. Var växte dina föräldrar upp? Utanför Båstad och utanför Örkelljunga i det magiska Skåne. 

57. Har du någon gång ringt polisen? Nej, faktiskt inte. Har varit ganska förskonad från brottslig aktivitet. 

58. Vilka är dina största svagheter? Åh, vad svårt. Inte för att jag inte har några svagheter, såklart, men för att det är svårt att peka på dem själv. Men att jag kan bli omotiverad när saker och ting känns hopplösa och att jag gillar att skjuta på saker. Jag håller alltid deadline, men det brukar bli mycket hemtentaskrivande kvällen innan inlämning och väldigt lite de fem dagarna före. 

59. Har du, eller har haft, något smeknamn? Lindis (pappa och min idol när jag var 13 år, Alexander Schöld, kallar mig det), L-M, Lemmen, Linda, Nilsson (känner mig alltid som en fotbollsspelare när någon kallar mig mitt efternamn och vill ropa: "Ja, tränarn'!" när jag hör det).

60. Vad ska du göra imorn? Träffa Elizabeth för en bättre morgondejt, gå på metodseminarium och opponera på rapporter, fika på semlor med Ylva och förhoppningsvis ha ett finfint fredagsmys. 

Alexander Schöld och LM förra året.
Elin

Så mysigt svar på pensionsärsfrågan :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress