21 januari 2014

Intervju - med mig själv

Foto: Sandra Thorsson.  
 
Hur är det?
- Jovars. Sjukdomstillståndet som infann sig tidigare idag när jag gick på min första riktiga föreläsning i skolan på ett halvår har börjat avta. Jag tror inte att min kropp kan hantera för många begrepp i stil med "poststrukturalism", "konstruktionism" och "hermeneutik" på samma gång numera. En är ju ingen ungdom längre.
 
Skolan? Var inte du på Aftonbladet?
- Jo, jag var på Aftonbladet. Till och med december. Så nu är livet över och jag inser ju själv att det inte är himlen som öppnat sig efter den gravfästningen... Nej då. Men jag hade fyra magiska, otroliga, roliga, utvecklande och episka månader på Nöjesbladet som en del av min utbildning, en praktiktermin. En härlig praktiktermin med fina kollegor, långa dagar som ändå var för korta och det roligaste jobbet jag någonsin haft. Men när höstterminen tog slut tog så också mitt kontrakt med Aftonbladet slut. Så nu ska jag slutföra mina studier på JMK med en härlig c-uppsats, för i juni tar jag (med all jävla förhoppning) examen som journaliststudent! Hurra!
 
Jag förstår. Vad händer efter din examen?
- Jag vet inte riktigt, jag söker sommarjobb just nu. Jag älskar nöjesjournalistik och jag älskade verkligen att vara på en kvällstidning. Det tempot och det nyhetsdrivet som fanns där har jag inte varit med om någon annanstans. Oavsett var jag hamnar så fortsätter jag gärna med nöjesbevakning. Och så börjar jag också bli lite sugen på veckotidningar. Och radio. Och tv. Äh, jag är sugen på allt, helt enkelt. Ta mig, media!
 
Kommer du att flytta tillbaka till Skåne efter examen?
- Nej. Skåne är som en älskare jag kan fly till ibland, när mitt riktiga förhållande med Stockholm känns jobbigt och grått. Skåne omfamnar mig alltid, får mig alltid att känna mig älskad och ny. Men varje gång inser jag också att Skåne saknar allt det andra jag behöver i ett förhållande: Möjligheten att utvecklas och förverkliga mina drömmar.
 
Så poetiskt.
- Visst var det? 
 
Vilka drömmar vill du förverkliga nu?
- Det finns massor av yrkesrelaterade drömmar, men de närmaste på min "stege" just nu är att få jobba med Melodifestivalen på riktigt. Under turnén. Allra helst på en kvällstidning. Eller på SVT.
 
Okej, men allvar nu. Varför slutade du blogga?
- Det känns som att jag har slutat i flera omgångar. Ofta på grund av tidsbrist. Jag har ju ganska svårt för att hålla mig kort... Och en stor anledning är också att jag i princip inte haft en egen dator det senaste året. Min dator gick halvt sönder i våras och kunde ENBART användas om den stod stilla! Helt stilla! En millimeters sidoförflyttning och den var förlorad! Men nu, prisad vare mellandagsrean, har jag blivit med ny dator. Hurra!
 
Vad kommer du att skriva om nu för att locka tillbaka folk?
- Jag kommer skriva om det som alltid intresserar mig mest. Nöjesmedia, kroppsideal och mig själv. Och lite Melodifestivalen. De som inte lockas av detta magnifika smörgåsbord kan ju dra åt...
 
Jaja. Vad har annars hänt det senaste halvåret? Träffat kärleken?
- Haha.
 
Kom igen. Ge oss detaljer.
- Nej. Jag jobbar inte så. Men jag är inte i ett förhållande med någon annan än mig själv och med mitt livs kärlek i alla fall. Som alltså är Stockholm. 
 
Tråkmåns. Men okej, några snabba frågor i stället då. Höstens bästa fest?
- Halloween. Det var en magisk dag som började med att jag höll tal i Örkelljunga kyrka, fick ett stipendie, åt trerätters med Skånes landshövding, gick på två Halloweenfester och var vaken i 48 timmar. Ett magiskt pådrag med fina vänner, ankbröst och Future Idiots.
 
Din bästa Aftonbladet-artikel?
- Jag vet inte om det var min bästa... Fast jo, det är min bästa för att det var min första helt egna nyhet och för att den toppade Aftonbladets förstasida, både på sajten och i tidningen. "E-Type råkade köpa tolv hus". Det var någon av mina första veckor och det var första gången jag fick följa en artikel som på alla sätt var min egen bli viral. Det kommer jag aldrig glömma. 
 
Bästa låten just nu? 
- Men Gud. Ska man tro min Last FM-statistik den här veckan är det "Hey Brother", men det vette fan.
 
Den mest kända du fick intervjua under din tid på Nöjesbladet?
- Ronan Keating. Eller Micke Syd. Det beror på om vi ska räkna mest känd i din värld eller min. 
 
Vet du vad?
- Nä.
 
Nu är intervjun slut. Istället ska dina läsare få ställa sina frågor till dig, i kommentarsfältet. Hur känns det?
- Jag säger som "Idol"-Ola gjorde när jag intervjuade honom i höstas: Jag tror att alla har glömt mig. Men jag hoppas att de kommer ihåg.
Anna

Hej Linda-Marie!
Kul att du är tillbaks!

Annelie

Åh, du är tillbaka!! :'D *hamnar bland mina favoriter direkt* stor kraaaaaaaaam <3

Elin

När jag läste "sugen på veckotidningar" ryckte det till i kroppen. Känns som att du skulle kunna röra om i grytan ordentligt där och DET BEHÖVS! Asså du är så bra.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress