26 januari 2014

David Hasselhoff

I tisdags började skolan igen. Om man räknar bort två veckor innan jul som avslutade min praktiktermin (och där vi helt ärligt mest andäktigt lyssnade till Stina Lundberg Dabrowskis föreläsningar och gjorde fräsiga power point-bildspel) så har jag inte pluggat på det här sättet på ett och ett halvt år. I höstas var det Aftonbladet i fyra månader och hela andra året på journalistutbutbildningen var praktisk (det vill säga, man fick examineras med finfina radioshower om Alexander Schöld eller bättre reportage om livet på en kemtvätt).

Det känns jävligt långt borta nu, om en säger.

Jag förstår på riktigt inte ens rubrikerna på våra föreläsningar på schemat i år. Imorgon ska jag till exempel besöka två timmars härligt "Postpositivism, konstruktionism och kritisk realism". VAD VILL DE ENS SÄGA MED DET? Jag blir galen! Galen! Och jag känner mig tom inombords. Tom och vissen. Sedan ska det skrivas en herrans massa hemtentor som grädden på det obegripligt svåra moset och därefter en hel c-uppsats med de här termerna som jag misstänker inte ens finns på riktigt.

Så nu har jag och Elizabeth bestämt att vi ska skriva c-uppsatsen tillsammans. Det är det enda som håller mitt humör uppe just nu, att få spendera tid med denna fina människa hela våren. Så i fredags kom hon över, lagade halloumiburgare och pluggade (eller, vi gjorde främst en lista på saker som krävs för att vi ska överleva denna hårda prövning i vår (vårt "manifest", som Elizabeth säger) i alla fall). Här är den: 

* Lösgodis (Mycket) 
* En mood board (dvs, vi ska klippa ut alla snygga män ur typ Klick och klistra upp på ett A3-papper. Så kan vi titta på David Hasselhoff och "Idol"-Ola när humöret tryter osv)
* Sverrir Gudnason-filmer
* Vin (Mycket)

Just nu överväger vi också att åka på någon "inspirationsresa". Lär väl bli till typ Alvik, men ändå. Jag är glad att jag får göra det med henne. 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress