31 maj 2013

Mail till Cubus

Detta är vad jag har skrivit:

Hej Ulricha/Cubus! 
 
Igår la jag upp en bild på er Facebook med texten: "Blir så ledsen. Så ledsen och så jävla trött. På båda bilderna har jag på mig svarta 199 kronors-jeans från er. Ett par av kanske tio jag köpt hos er genom åren. Skillnaden mellan dem? Att de till vänster är köpta för ett år sedan. Till vänster har jag storlek 44. Det var inte ens er största storlek för ett år sedan, då man till och med kunde se storlek 46 skymta fram. Nu har ni alltså tagit bort måtten i 38, 40, 42 etc och ersatt med W-mått. W28, W29, W30 osv. Och då är er absolut största W33. Jag har kollat igenom flera av era butiker i centrala Stockholm och nått samma maxstorlek i alla. Det finns inte större. Och W33, er STÖRSTA storlek, får jag alltså på mig ungefär såhär långt. Att försöka säga till sig själv att man är precis lika vacker och värd som någon med en mindre kropp när butiker som ni hela tiden bevisar motsatsen är jävligt svårt. Så tack Cubus. Ni brukade vara en fantastisk lågpris-oas jag alltid kände mig välkommen i. Nu har jag för första, och sista, gången gråtit i ert provrum."

 
Under det senaste halvåret, cirka, har jag noterat att ni bytt jeansstorlekar, från de "vanliga" 40, 42, 44 etc till W-storlekar. Jag har säkert tio par jeans från er i storlek 44, ibland 42, som suttit - och SITTER - utmärkt på mig. Jag har älskat att handla hos er eftersom byxorna alltid haft bra kvalitet, bra pris och bra passform. Under det senaste halvåret, kanske längre, har jag inte kommit ut ur era butiker med en enda påse i min hand. För jeansen passar mig inte längre. Och det handlar inte om att min kropp har förändrats - som ni ser på bilden passar fortfarande era forna storlekar - men era storlekar har det. 

Jag har gått in i tre-fyra Cubusbutiker i centrala Stockholm upprepade tillfällen under den här perioden och aldrig hittat större jeans än enstaka W33:or. Som alltså passar mig såhär bra. Det handlar inte om enstaka jeansmodeller - jag har provat Gemma, Friday, pastellfärgade som jag inte vet modellnamnet på etc. Att det eventuellt skulle vara "produktionsfel", som ni hänvisar till på er Facebooksida, känns ju därmed uteslutet. Om det inte är så illa att det är fel på alla? 
 
Att det skulle vara en fråga om efterfrågan/marknad känns för mig orimligt, eftersom ni på Facebook skriver att ni har jeans upp till W34 - och jag har aldrig ens sett ett sådant par. Dvs, de måste ta slut direkt? Och som sagt, jag provade W33, er näst största storlek och det funkade såhär bra. Tidigare hade jag ju också er näst största storlek, 44, som satt ledigt och bekvämt på mig. 
 
Jag tycker att det känns fruktansvärt att veta att jag inte längre är välkommen att handla hos er. Att jag inte har samma värde som andra kunder i mindre storlekar. Att ni medvetet gjort ett val att ta bort kläder i min storlek, eftersom ni haft det förut. 

Jag har som sagt varit en trogen kund och rankat Cubus som min favoritkedja att handla mycket till bra pris och bra form i. Nu kommer jag aldrig att kunna gå ifrån er butik med en fylld shoppingpåse igen.

Vänliga hälsningar,
Linda-Marie Nilsson


Hittills har jag fått det här mailsvaret:

Hej Linda-Marie!
Stort tack för att du meddelar oss så att vi kan utreda detta. Jag har vidarebefordrat ditt mail till berörda/ansvariga personer på inköp och inväntar ett svar från dem. Du verkar vara en stark tjej så jag hoppas du inte tar åt dig av negativa kommentarer. Fortsätt att stå på dig och vara stark. 

Jag återkommer till dig så snart jag vet mer. Hoppas du får en fin dag så länge.
 
 
Ulricha Ivares
Min storlek kan också vara slutsåld, alltså är jag diskriminerad!

Ja stackars, alla världens butikskedjor är ju ute efter dig för de servar inte dig allt på silverfat när du kommer till DOM MEST UTPLOCKADE AFFÄRERNA I CITY. Buhu buhu ät en glass.
Du förlöjligar dig själv genom att vilja bli internetkändis på att du är tjock. Tyvärr gullan, du får jobba fram en ny gemick för det enda du åstadkommer är att duframstår som en grinig omogen liten diva vars största problem är att hon inte hittar rätt storlek. Du är för fan 21, inte 5!! Vet inte vad som är större, din övervikt eller ditt bekräftelsebehov! Fy att du inte skäms!
ALLA har haft svårt att hitta passande kläder, men grinar provrummen bredvid dig om det? Nej, men dina bilringar är ju såklart speciella... Hade din fetma verkligen varit mågot du velat ta tag i det hade du inte haft problemen. Men du väljer att vara ett offer och smutsa ner nätet. Usch!

Moralfjant - ung & uppkäftig genushäxa

Det är sjukt. Jag brukar också ha svårt att få på mig de allra flesta byxor, har stl 42. Så trött på denna "diskreta" form av fat-shaming att jag bara vill spy.

Tack för att du kämpar för förändring! Du är grym!

IG

Tycker du gör helt rätt som kontaktar Cubus i det här ärendet, jag har själv märkt exakt samma sak. PS: Du är awesome! :D

Marie

Du är grym, fortsätt kampen och låt inte andra definiera dig! Jag håller på dig!

Sandra

Du har helt rätt, dom har gjort något med storlekarna, jag handlade alltid deras jeans förr men det går inte längre....stå på dig, bara borsta av dig alla stendumna kommentarer, du e jättefin som du e!

Josefine

Vill bara säga att jag har suttit och läst så jävla mycket om det här sen jag såg det på facebook. Som alla andra säger, gör din grej, sluta inte den här fighten, det är superviktigt att folk tar ställning. du är grym!

Maja

Fantastiskt gjort. Så himla bra att det är någon som orkar kämpa om det här. Har själv lagt ner alla försök att handla brallor på Cubus, eh och ja ungefär alla affärer. Snart får jag väl gå runt med min stlk 50-röv naken på stan =)

My

Tycker att du gör en kanon grej. Har svårt att hitts kläder själv, så vet va du pratar om och hur du känner. Tycker att du ska va stolt över dig själv som vågar ta upp en sån här sak, för jag själv skulle inte våga det. Så skit i dom andra som inte har något positivt att säga å kämpa på för oss andra som inte vågar :)

ellen alice igrayne

Hej tycker att de e fabtastiskt bra att du kämpar på för detta och så starkt av dig. Var själv in på cubus för bara ett par veckor sedan och jag pratade till och med med personalen och enligt dem så fanns de bara w33. Man har som insett att de e bara att sluta använda jeans då de inte finns i ens storlek och de e riktigt diskrimminerande. Och alla elaka kommentarer folk skriver?? Dom har ingen aning om vad dom snackar om så stå på dig. Man är inte mindre värld bara för att man har former "hull" på kroppen. Majoriteten av sveriges befolkninga har höfter och hull. Och jag anser att hur man än ser ut stor eller liten så är alla lika världa och man ska kunna ha jeans om man vill :-) du får en stor tummen upp för att du tagit tag i frågan som vi så många tänkt och stött på men inte vågat ta tag i.

Kämpa på vi är många på din sida :-)

sandra

Men stackare! Du är fin som du är, låt inte detta göra dig ledsen :(

Kan dock säga att såhär känner jag varje gång jag ska köpa jeans, alla är nämligen för långa för mig (är själv väldigt kort) Och det är ju absolut inte samma sak men jag känner också att jag inte är välkommen att handla någonstans

Fanny

Du verkar vara en så vansinnigt stark människa. (Och jävligt snygg också, din kropp är otroligt sexig,,, men men,, jag vill inte verka ytlig). Hoppas du orkar palla med alla korkade småpöjkar som sitter och näthatar för fylla sina meningslösa liv. Det du gör, dina inlägg, de förändrar för generationer av unga flickor som kommer födas till denna utseendefixerade, patriarkala värld. Din röst ensam är mer värd än rösterna från 100 näthatare! (vars kommer dom ens ifrån... kan man hitta hålet dom kryper fram ur och täppa igen det)

home page

That is a good tip particularly to those new to the blogosphere. Brief but very precise info… Thank you for sharing this one. A must read article!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress