2 juni 2013

Hej igen Cubus!

Jag skrev tidigare om vad jag mailat till Cubus angående deras nya storlekssystem. Såhär svarade de: 

Hej igen Linda-Marie!

Här kommer lite mer utförligt svar: 
Det vi har ändrat med våra jeans är att vi gått ifrån damstorlekar till jeansstorlekar (tum) där vår största storlek nu är 36, vilket motsvarar 44 i damstorlek. Vårt utbud analyseras och anpassas kontinuerligt utifrån försäljning. Vi skall nu i inköpsprocessen se över om det finns ett behov av förändring av storlekarna i vårt sortiment. Vi beklagar verkligen din upplevelse och det har aldrig varit vår målsättning att göra storlekar mindre. Vi tar detta till oss och skall som sagt se över detta mer grundligt.

Vi vill återigen tacka för att du informerat oss om detta. Feedback från våra kunder är ett av de viktigaste verktygen i vår strävan att ständigt bli bättre på att tillfredsställa våra kunders olika behov.


Mitt svar? 

Hej Ulricha!
 
Tack för snabbt svar. 
 
Det jag dock fortfarande inte förstår är: Varför har jag aldrig sett en W36 eller ens W34 i era butiker? Har jag, på tio-femton stickprov under ett halvår, alltid haft "otur"? Har ni bara ytterst få ex av dessa? Säljer de som smör i solen på första försäljningsdagen? För även om ni HAR storleken hjälper det inte mig som konsument om den aldrig finns i butik. Och nu har jag som sagt inte kunnat prova en W36:a, eftersom jag aldrig sett en hos er, och därför kan jag inte utifrån mitt kundperspektiv avgöra om den är likvärdig i storlek med er tidigare 44. 

Sedan är det ju då så, att om er nuvarande största storlek W36 motsvarar damstorleken 44 - då HAR ni ju tagit bort en hel storlek. Förr hade ni storlek 46, som du skrev tidigare. Varför detta val? Är försäljningen för låg? Hur ser försäljningen ut för de allra minsta storlekarna i så fall?
 
Tack för ditt svar och för att du tar dig tid. 
 
Hoppas att du också får en fin helg!


Och vet ni vad, Cubus? Här är några andra som också har hälsningar till er:
Jag har samlat ett litet urval av de tusentals kommentarer jag fått in på min bild. Inte allt näthat, det är för tråkigt, men kommentarer från andra tjejer och kvinnor som upplevt samma förändring som jag. Så Cubus, hur ser ni på det här?