Hujedamig, som en brukar säga (om man med "en" menar någon i Astrid Lindgrens värld), vilka dagar. Efter världens långpass i skolan igår, 09-17.30, stack jag på mitt livs första gaygala! Och det var fantastiskt! Här får ni en liten sammanfattning.

HÖJDPUNKTER

- Jag agerade mingelfotograf med min lilla kamera vid röda mattan. Det var fantastiskt! Alla prioriterade att titta in i min kamera för att de tyckte att den var söt, där den försiktigt kikade fram mellan TV4:s och Aftonbladets monster till kameror. David Hellenius skrattade dock åt den och pekade på den med orden: "Men... Du har ju en en sån där liten!". Då puffade Renée Nyberg till honom. Tillrättavisande och myndigt. Bra, Renée. 

- Mitt i mingelfotograferandet såg jag en viss Sebastian Karlsson slinka undan och undvika röda mattan. Det kunde jag självfallet inte acceptera - pojken är ju ändå någon slags modern schlagerroyalty - så jag pinnade ikapp med mina små second hand-skor bland alla Lars Wallinare och Michael Bindefeldare. Och möts av världens kram av Sebastian. Är nog den enda mingelfotografen som blev kramad av motiven igår? (Vet ej om detta är bra betyg eller om jag utför undermåligt arbete utan välkänd paparazzi-distans?).

- Jag fick träffa ännu mer schlagerroyalty! Mina idoler Schlagerprofilerna i form av Ken och Ronny på QX gosagosagosade mig, älskade Mellowebbredaktörerna på SVT Mirja och Gustav dök upp vid min sida i pressrummet och massa episka schlagerreportrar (jag tittar på dig, Tobbe Ek) virvlade runt i galasalen. Alltså, en nätverkade ju nästan sönder sig i detta otroliga smörgårsbord? 

- Adam Pålsson och Adam Lundgren från Torka aldrig tårar utan handskar kysstes på scenen.

- Alla andra (sex) ögonblick som inkluderade att Torka aldrig tårar-gänget fick gå upp på scenen. 

- Att få vara del av ögonblicket då en kunglighet äntligen tar ställning för någonting viktigt. Den stående ovationen kronprinsessan Victoria fick från alla de tusentals som var på Cirkus igår när hon kom in på scenen var magisk. Alla insåg att vi fick vara med om ett på riktigt historiskt ögonblick. Och när hon delade ut priset till Årets homo, Jonas Gardell, och han sa "Victoria, du är vår kronprinsessa. Men ikväll, ikväll tror jag att jag är drottning" då grät jag på den lilla, mörka pressläktaren vid scenens vänsterkant.


Se alla mina bilder från QX Gaygala HÄR på Poplight.se.
banangos

haha david hellenius. enda kändisen du inte klickar med

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress