30 maj 2012

Denna dagen, ett liv.

Nu sitter jag i personalrummet på jobbet och har rast. Det är något eventtjosan med Felix Herngren going on i stora salongen och här sitter jag och äter rester från gästernas servering. Det jag tänkte skriva är att idag och just nu är min sista schemalagda arbetsdag på SF innan jag tar sommarlov - för att kunna jobba på Norra Skåne och Laholms tidning hemma. På fredag ska min sista hemtenta in och sen, S E N, är jag ta mig fan ganska ledig. Det ska skrivas antagningsprov och sånt men jag kommer för första gången på ett halvår att kunna presentera mig som en person med "lite tid över". Herregud. Ja, sen börjar jobbet i Skåne 25 juni, men tills dess: F R I H E T!

Det har hänt så mycket knas sen sist jag skrev ordentligt att jag aldrig kommer att kunna återge det. Men här kommer ett par punkter!
- Jag har druckit öl med Andreas Kleerup.
- Jag har jobbat som en dåre och gjort allt från att släppa in Blondinbella i salongen till att stoppa Sofia Wistam från att ta med macka in eller hjälpa Fredrik Ljungberg hitta barnstolarna (inte till honom själv. tror jag.) och visa Pernilla Wahlgren var de lediga platserna på premiären fanns.
- Jag har haft mamma här över en helg och visat allt det finaste med Stockholm. Skeppsholmen, Riddarholmen, Peter Magnusson i badbyxor osv.
- Jag har varit hemma i Skåne två gånger, båda Future Idiots-relaterade och båda tvivelaktiga fester på Åbyvägen-relaterade. OCH! Jag står med i Futi-Alex "Thanks to" i deras nya skiva. Köp den.
- Jag har haft tusen seminarier, två tentor och massa föreläsningar. Men det skiter nog hela världen (utom de andra sjuttio stackars själarna som går i min klass).
- Jag har crushat på någon.
- Min dator har gått sönder, jag har varit ledsen och, från ingenstans, fått en helt ny dator av världens snällaste Norrlandskille. Jag har aldrig träffat honom men han skrev "du behöver den mer än jag" och skickade en. Kommer aldrig att kunna tacka nog.
- Jag har tydligen blivit omskriven som "en vacker sossekvinna sa..." i Moderaternas tidning. Av samma Norrlandskille.
- Jag har skrivit. Massor. För Recens och för Poplight och för mig själv.
- Jag har sett väldigt många avsnitt Svensson, Svensson (läs: alla säsonger och båda filmerna) när jag skulle sova.
- Jag har blivit inbjuden till födelsedagskalas hos Andreas Johnson och hans fru Lisa Knapp när deras kid Tim fyllde två år. Jag gick aldrig pga det stod "barn (och kanske någon vuxen) som vill ha en glass eller lite tårta...". Även om jag är ung i sinnet fattade jag att de bjöd in alla i huset för att inte missat något RIKTIGT barn. Inte en fangirlande 20åring.
- Håkan Hellström stod utanför mitt hus idag. Han log mot mig och sen försvann han. Fattade först efter fem minuter att han nog rymde pga jag släpade runt min HÅKAN-tygkasse och att det lyste OMG i ögonen.

OCH MASSA MER GREJER! Men nu är min rast slut, så kom och hälsa på mig på Rigoletto! Jag säljer popcorn i fem timmar till och imorgon: tenta. Denna dagen ett liv osv.

I år recenserar jag inte bara Eurovision på En Schlagerbox - i år finns mitt tyckande med på både Poplight och Recens Magasin också! Så om ni vill kika på vad jag tycker om Jedward eller de ryska babushkorna är det bara att trycka HÄR eller HÄR

Nu: laga middag innan Eurovision drar igång, försöka hinna tvätta håret i något mellannummer, blogga under poängläsningen och i natt - skriva klart rapport till skolan imorgon, recensera deltävling två för Poplight (ska in innan onsdag morgon) och, om mitt huvud orkar, recensera EM-låten. Ett sanslöst tyckande på olika musikaliska fronter just nu, alltså. Jag som inte ens tycker om att recensera. Herregud. Men så tänkte jag pipa in något inlägg om gårdagens fabulösa gala, med mingelbilder på VILKA SOM VAR DÄR och frestande bilder på vad VILKA SOM VAR DÄR BJÖDS PÅ. Men nu: mat. Herregud, inget kan komma emellan mig och pastan nu, alltså. 

Jag har inga bilder i den här nya datorn, så får ta från arkivet i le blogg. Ta-dah! Schlagerkoppning deluxe!


Hej världen!
Som vanligt är det inte det lugnaste och mest avslappnade klimatet i min lägenhet. Mamma har varit här under helgen och det har varit fantastiskt på alla sätt och vis. Ni kommer att få dela det sen! Men nu är det vardagskaos igen och dagarna är späckade. Idag har jag varit i skolan från morgon till nu för att skriva grupprapport vars deadline är på torsdag. Kom hem nu vid tre och gjorde en snabb matlåda och nu ska jag byta om och fixa till detta tvivelaktiga ansikte med lite sådana där fix och trix som kommer på burk. För vid 16-snåret måste jag vara på väg till jobbet för ett pass på 16.45-22.45. Ikväll är det kändisgala för Men in Black III och Pontus de Wolfe sa till mig att han skulle komma dit i onsdags. Sen har jag sett på min tunnelbane-bloggläsande-spaning att Blondinbella och Petra Tungården också kommer. Vilket innebär att resten av bloggsverige antagligen följer samma bana och dyker upp. Kul! Det är dresscode och röda mattan och pressfotografer som gäller ikväll. Fast jag ska sälja popcorn. Men aja, man kan inte få allt. 

I alla fall. Och imorgon ligger jag efter med två recensioner som har deadline då (jag som inte ens kan recensera, gudars), min del av rapporten ska skrivas klar och Eurovision-artiklar ska plitas ner. Och så massa plugg och skola och sånt fräsigt. Men! Det är också en dag utan jobb på kvällen (tack Eurovision) så därför ska jag försöka hinna hänga här inne en del också. Och inte bara skriva tråk om vad fan som händer. 

Med min nya dator, som jag också ska berätta hur i helsike den dök upp i mitt hem. Snart!