Herregud vad detta lilla liv är lyckligt just nu. Jag går upp klockan sex, stupar i säng klockan tio och känner mig gladare än någonsin. Sen i måndags jobbar jag som lokalreporter på tidningen Norra Skåne. Det är fan i mig det bästa som hänt! Trots att min första dag var kaos med vilsekörningar mellan Finja och Vinslöv, gråt i tjänstebilen pga kände mig misslyckad och tusen nya system, datorer, kameror, redigeringsmallar och funktioner att lära sig, så är det fantastiskt. Idag var min tredje dag och den absolut bästa. Förutom att min första artikel gick i tryck i dagens tidning och att jag kunde spegla mig i glansen av min första Norra Skåne-byline, så gick allt så himla bra. Jag körde ut på reportagejobb, hittade rätt direkt, fann trevlig intervjuperson, skrev bra grejer, fattade redigeringsmötet och belönades med att få tre egna sidor i morgondagens tidning. TRE! Hässleholm har bara tio sidor att jobba med och jag får tre. Så imorgon måste ni köpa tidningen. Det måste ni. 
 
Självklart kan inte hela sommaren gå med samma flyt (ja, jag hörde er, satans olyckskorpor som kraxar tvivelaktigt där ute på n ä t e t), men just nu: låt mig njuta. Det är helt sinnesjukt jäkla stört egentligen att jag fått det här jobbet. Jag har bara gått ett år, inte haft min praktik och har ingen som helst redaktionserfarenhet. Ändå chansade de. Ändå valde de mig. Och det är som att få skola, praktik och kvällskurser samtidigt - och att bli betald för det. Jag har lärt mig mer på bara tre dagar här än på två terminer i Stockholm, typ. Även om jag såklart aldrig fått detta om jag inte pluggat där. Men äh. Just nu vill jag bara njuta. Och jobba mer. Herregud, jag är verkligen inte van vid den här typen av jobb. På mina anställningar brukar man få en uniform och en gratis penna, typ. Här får jag tillgång till en smartphone, en tjänstebil, två datorer, en systemkamera samt ett eget kontor. Jag försöker inte insinuera något här, det försöker jag verkligen inte. Men jag TROR att detta kan vara det jag vill viga mitt liv åt osv.

Om ni vill läsa artikeln från dagens trycka tidning, så finns den på nätet. Dock är den lite ändrad med nätanpassad rubrik och utan bilder. Men texten är densamma. Artikeln finns HÄR och om ni ändå är där inne så skulle jag inte direkt gråta blod om ni kände för att trycka "Rekommendera" längst ner också...
 
... OCH KÖPER TIDNINGEN IMORGON, TACK OCH BOCK!