26 juli 2012

Min kropp är vacker

 
Herregud. För fem timmar sedan la jag ut en bild på mig själv på Facebook. Jag står på stranden i en bikini som kanske såg sin bästa dag för tre år sedan och poserar glatt. Och jag postar den i bilen på vägen hem. Nu: 46 000 likes. Över 1000 mail, 2000 kommentarer och nästan 400 delningar. Varför? Endast för att jag inte passar in i kropp-på-strand-idealet världen har så inbankat i huvudet. För att jag är annorlunda. 
 
Just nu önskar jag att jag hade kunnat förutse det här galna, förberett ett tal och bara kunnat hitta allt det där i huvudet som jag vill säga. Men något vill jag berätta. Som att jag la ut bilden av olika anledningar:
 
1. Jag är så jävla ledsen över att tjejer som ser ut som jag inte vågar lägga ut sina sommarbilder, inte vågar visa hur vackra de är. I alla fall inte i min vänfeed. Där lägger de smala, små tjejerna ut bilder på sina kroppar mot havet och de lite större bilder på bara havet. Av ren rädsla för att folk ska tycka att man är fel. För det gör folk. Och folk gillar att berätta det. Jag försöker inte med ett uns mena att smala kroppar är på något sätt mindre vackra, jag försöker inte heller insinuera att bara större kroppar ska publiceras, men i min nätvärld är kropparna utan tränade magar och välsnidade revben underrepresenterade. Det ville jag ändra, jämna ut, idag.
2. Jag tycker att, trots att tjejtidningar gång på gång låtsas att de visst tycker att "alla kroppar är lika fina", större kroppar fortfarande verkar vara något jävligt tabubelagt, något som ska döljas under heltäckande kläder alternativt accepteras men "du vet väl att det vore hälsosamt om du gick ner lite?". Jag tycker att det är fantastiskt att det är ett ämne som tas upp mer och mer, men jag tycker inte att "vanliga" tjejer, och killar för den delen, vågar ta det till sig och bära det vidare. 
3. Jag har hatat min kropp förut. Och jag vill visa att det går att älska allt alla andra säger är fel med en.
 
Jag har hatat min kropp till förbannelse. Jag har gråtit över den, slagit på den, tagit bilder på min mage och velat kräkas. Jag har mobbats för den sen jag var sex år. Kanske tidigare, jag minns inte. Men jag minns skolan. Jag minns hur det var att kallas tjockis, jag minns hur blickarna såg ut i badhuset när man skulle simträna varje onsdag. Jag minns hur vänner till pappa satt i soffan när vi åt middag och sa "ska du verkligen ha mer?" och tittade på min tolvåriga kropp. Jag minns när jag skaffade den här bloggen. När jag skaffade YouTube. Och allt hat om hur äcklig min dubbelhaka var, mina tjocka ben eller mina valkiga armar som kom då var. 
 
Jag minns också när jag köpte den där bikinin, den där Lindexbikinin som var på rea för tre år sedan. Jag minns hur jag för en gångs skull tyckte att jag var lite fin. Och hur jag la ut den på min blogg, glad över dagens inköp. Men det jag minns mer än den lilla glädjen är hur någon postade den på Existenz. Hur kommentarerna haglade in och hur få som var positiva. Ingen kommentar var positiv, faktiskt. Det var "jävla fetto", "för fan, äckligaste jag sett" och "hur kan grisen vilja visa upp sig?". Jag grät aldrig. Jag anmälde. Men när jag sedan såg att folk i min kommun postade bilder där de skrattade framför en datorskärm med min bild uppe, då gick jag sönder. 
 
Jag har bantat den där kroppen hundra gånger om. Jag har gått på Viktväktarna, jag har räknat poäng, jag har gjort allt. Men jag kommer aldrig att vara liten. Och jag vill inte det längre. Jag vill inte ändra mig när jag mår bra - jag vill istället accepteras som vacker. Inte som okej, inte som tillåten, men som lika vacker som alla andra kroppar. Jag är nästan tacksam över allt jävla hat jag fått uppleva, för det har gjort att jag har blivit tvungen att bli stark. Det fanns ingen annan som kunde kämpa åt mig och min kropp.
 
Och jag tycker OM min kropp. Min kropp MÅR BRA. Jag äter inte tårta till frukost och jag ligger inte i soffan varje vaken sekund. Jag tränar bra, jag äter bra, jag mår fucking bra. Min kropp är inte ohälsosam, som folk vill insinuera. Den valsar inte i något hälsofarligt fetmaland, den hindrar mig inte från någonting i livet och den är INTE äcklig, som folk försökt trycka i mig i tjugo år. Den är en lycklig, kurvig kropp som jag inte vill ändra ett dyft på längre. 
 
Jag tycker att initiativ som Blondinbellas Egoboost-utvik är bra, men jag tycker också att det är otillräckligt. Ingen ser ut som hennes fixade modellbild, även om kroppen sägs vara oretuscherad. Min bild ÄR oretuscherad, så när som på ett instagramfilter. Den är tagen med en mobilkamera och den är äkta. Det är en glad tjej som precis tagit årets första dopp. Och med tanke på den helt sinnessjuka responsen jag fått så behövs uppenbarligen den där bilden. Hur är det ens möjligt att en välmående kvinnokropp kan engagera så många? Är inte bara DET ett tecken på att världen är helt felvriden?
 
Av de 1000 mail jag fått de senaste timmarna, är 95% från tjejer som på riktigt tackar för att jag vågade. Jag vill gråta. Både för att jag är tacksam för responsen, är en lättrörd människa OCH för att, fan, att visa sina semesterbilder är väl inget man ska "vara modig nog att våga"? Det är helt sinnessjukt att man ska behöva TA MOD till sig över en sådan sak. Jag är så tårögt överväldigad att folk på riktigt verkar beundra att jag vågade. Vågade? Att jag vågade lägga upp en sån bild som alla andra med mindre kroppar redan gjort? Ja. För att min innehöll fler kilon. Och jag är uppriktigt gråtfärdig över hur många det är som skriver till mig att de skippat stranden med vänner för att de inte vågat visa sig i bikini. Att de valt bort glädjen för att de SKÄMS över sina kroppar. Fattar ni? Ingen ska någonsin behöva VÄLJA bort glädje på grund av sin kropp. Om det är något jag vill visa så är det att jag inte bryr mig två sekunder om vad någon tycker om min kropp längre. Den är min och jag älskar den. Den kan allt som en smal kropp kan, den mår ypperligt och den är jävligt vacker. Precis som alla andras är. Och därför får den också ta lika mycket plats på nätet som någon annans. 
 
Jag vet inte alls vad som kommer att hända nu. Jag var inte beredd på att någon mer än kanske mina vänner skulle gilla den där bilden. Jag har alltid velat påverka människor - jag är journaliststudent - och om en bild på min strandkropp kan väcka så mycket uppmärksamhet, kan jag kanske faktiskt ändra på någonting här i världen. Och om det är något jag vill ändra så är det det abnormt stora, jävla fokus vi har på hur en kropp ska se ut eller vara.
 
Jag menar inte för en sekund att en kurvig kropp på något sätt är bättre än en smal, som jag sett att en del kommentarer har tolkat det som. Min bildtext var "Jaja, kan alla med platta magar lägga upp sina strandbilder, så kan jag också det!". Men det handlar inte om att platta magars värde på något sätt - det handlar om att min kroppstyp var underrepresenterad i min närhet. Det var som att ingen vågade sig ut där med några kilo till. Jag vill inte att det ska vara så. Jag vill ha en mix på nätet, precis som världen ser ut i verkligheten. Det ska inte vara modigare att visa upp en stor kropp än en liten. Det ska överhuvudtaget inte krävas mod för att visa allt som är vackert med en själv. 
 
Min kropp är inte vackrare än någon annans - men den är LIKA vacker. Jag är vacker. Och ni, som vågar dela, gilla och berätta om era kroppar för mig, ni är vackra - på mer än ett sätt.
 
Linda-Marie Nilsson
 
Tobbe ju

Haha... Rätt galet, var det så stor respons som denna, som du väntade dig då du la ut bilden?

Maria

Stå på, kjære vakre søte du. Klem

Therese

Skrev ett inlägg bland de tusentals om hur tragiskt det faktiskt är att en sån här bild väcker så mkt uppmärksamhet. Och detta inte för att jag är emot bilden utan emot att samhället reagerar så jäkla mkt på ngt som sticker ut.
Man kunde hoppas att man år 2012 kommit längre och kunnat acceptera en "xs, s, m, l, xl, xxl-kropp"
och att det inte blir mailbombning på en tjej som lägger upp en bild.

Jag önkar att du inte behövt höra ord som "modigt" "va stark du är" utan få kommentarer som "åh, va mysigt det ser ut som du har". Dvs att denna normala kropp varit så accepterad att ingen lyft på ögonbrynen.
- Men uppenbarligen behövs en "provokativ" (provokativ är ett ord jag aldrig skulle använda om denna bild, men då den verkar provocera många, blir det ändå ett passande ord) bild som denna för att få upp de inskränkta, mediakåta, framförallt unga, svenskars ögon.


maja

riktigt fint skrivet, du är vacker.

starkt gjort av dig, hade aldrig vågat gjort det.

Maggan

Du är bara så vacker, en helt normal kvinnokropp. Dom s k idealen kan slänga sig i väggen!;))

julie bill

stå på videre :-)

JENNIFER SANDSTRÖM

Åh jag blir så glad av dig även om jag sitter här och gråter av dina ord! Jag tycker också det är så hemskt att så många, många, många mår dåligt över sina kroppar. Det är så himla onödigt. Och du har så rätt i ALLT det du säger! Jag tror på dig, låt oss kämpa för att förändras människors synsätt och negativa tankegångar! :) Kram på dig <3

Randomtjej

Du är en otroligt stark person och en inspiration för många av oss. Stå på dig!

Sarina

Du är vacker!! Och jag beundrar dig!

!!

virkelig bra skrevet! ble rørt av å se at du gjør alt dette, jeg føler det samme. Stå på!! kanskje en dag flere vil gjøre det, du er et forbilde :) klem fra Norge

Felle

Såg precis all hysteri på Facebook. Jag skulle ha lust att skriva en milslång kommentar men klockan är snart fyra här och du har ju uppenbarligen fått en hel del att läsa under de senaste timmarna, så jag säger bara att YOU ROCK! :) Kram på dig <3

Anita S. Nergård

Du er allerede en dyktig journalist, stå på! Klem ifra Drag/Norge!:)

Sandra

Jag brukar vanligtvis inte kommentera folks bloggar eller över-hypeade bilder på facebook men nu kan jag inte hålla mig.
Det är tragiskt att man ska behöva kalla dig modig, för du är precis som alla andra oavsett vad du väger. Ingen ska någonsin behöva acceptera andras glåpord pga sitt utseende, och speciellt inte behöva höra att man är ohälsosam för att man har ett par kg extra. Ingen vet hur du lever ditt liv, om du tränar och äter rätt. Det mest intressanta är hur alla träningsfreaks helt plötsligt blir självutnämnda dietister och tränare så fort någon överviktig lägger upp en bild på sig själv. Jag beundrar människor som är nöjda med sina kroppar och även de som gör något åt det om de inte är nöjda. Stå upp för dig själv och låt ingen trycka ner dig. Du är vacker, det är vi alla.

Hur långt som helst

Lovar att med vilja kan man ta sig vart man vill, tänk på det.

Anonym

Du er bare vakker.
Ord, følelse, tanke og bilde.
DU er vakker......;)
Takk for dine ord. Dine ord gjør at jeg elsker meg selv litt mer.......;)

Anonym

Du er bare vakker.
Ord, følelse, tanke og bilde.
DU er vakker......;)
Takk for dine ord. Dine ord gjør at jeg elsker meg selv litt mer.......;)

Mange

fin e du .!

Daniel Lundberg

Vad skönt att se en kvinna som inte ser ut som ett svältoffer för en gångs skull. :)

Du är definitivt vacker, tråkigt att jag inte fanns där för att säga det när du inte trodde på det. Jag tycker inte ens att du ser överviktig ut på bilden, stor, ja, men inte överviktig. Kollar man på dina armar med så ser det ut att vara en hel del muskler där. Din kropp kanske inte är vackrare än andra, men du är, för en stark kvinna, är en vacker kvinna (lita inte på nån man som inte håller med om det ;) ). Och det är starkt att våga resa sig mot ett galet samhällsideal. Men vi får hoppas att det en dag är ok att man ser ut som en människa.

Och till alla er tittare där hemma vill jag bara säga, ni är vackra <3 Som ni är. <3 Nu är det ju så klart inte nyttigt med övervikt, men att vara lite rund har ingen dött av, och där vi drar 'gränsen' idag, det är långt under vad som faktiskt är farligt.

Anna

Du ÄR vacker. Jag med :)

Sus

Jag älskar bilden! Du behövs!

Kenneth

Vakkert!

line

du er fantastisk!

nordmann

Hei! jeg likte bildet ditt fordi du satte ett eksempel, ett godt eksempel på at alle er forskjellig og at det ikke kun er jenter som er "perfekte" i moteverdens bilde som skal kunne vise seg fram. Jeg skjønner at det sikkert både har vært positivt og negativt med all denne oppmerksomheten, for det kan virke som alle har likt bildet fordi du ikke er "perfekt". Men det tror jeg ikke er tilfelle.. Nå synes ikke jeg at det finnes en perfekt kropp, da alle har ulik smak. Men Jeg synes du var utrolig tøff, du har selvtillit og er stolt av deg selv, og det var det jeg likte! Selv legger jeg ALDRI ut et eneste bilde av meg selv i noen sosiale medier, ikke i redsel for at folk skal synes jeg er stygg, men fordi jeg er redd folk skal dømme meg for at jeg tror jeg er noe. Og derfor har jeg sååå stor respekt av deg som gjorde det her:) norsk sommerklem

Ann-Cristin

En vakker kvinne med ei vakker sjel<3 ..takk for at du er til:-)

anton

helt klart vacker

hasse

Du ser ut som en kvinna ska se ut. Oerhört vacker!!!!!!!!

Dennis T

Jag blir grymt rörd när jag läser hur du haft det tidigare och jag står bakom dig till 100% när du nu vågar/vill visa dig. Hoppas tjejer och killar kan ta lärdom! Du är en förebild för oss alla och jag önskar dig all lycka.

Med vänlig hälsning, Dennis

Jan

Vi är nog många som tycker du är åtråvärd och sexig!

Lotta

Du är vacker!!! Och jättebra skrivet!!!!!

Erik

Du er lite tjock.

Annika Hjelmberg

Du är jävligt grym!

benny

du vackra kvinna stå på dig. jag tycker att du är vacker o sexig

Antonia Neld

Ligger en tråd på flashback om dig och din bild!
Du är jättefin. Kram

Antonia Neld

Ligger en tråd på flashback om dig och din bild!
Du är jättefin. Kram

https://www.flashback.org/t1924450

Paulina

Tycker att du är helt fantastisk bruden! Det behövs fler som ser på världen genom dina ögon! Jag ska genast ta till mig av det du skrivit! Kram

CME

Loving to see someone stirring the pot so to say, denna bild har nått även mig här i Oz.

Engelska är enklare: anyway, just wanted to say good on you! And if you ever venture out here to Sydney - I would love for you to pose for a shoot so we can show the world just how fabulous each and everyBODY is :) love this motivational post! Keep it up!

mariab

Var stolt och glad över en kropp som fungerar!!!
Du är en vacker människa som äntligen blivit vän med din kropp-njut av det!!!! Ingen och jag menar ingen ska behöva skämmas för sitt utseende eller kropp! Så länge din kropp mår bra rent fysiskt så ska du stänga av alla negativa kommentarer värderingar!! Du är bäst och så fin!!! Sommaren är din och du är inte annorlunda utan en extra normal fin tjej! mariab

mariab

Var stolt och glad över en kropp som fungerar!!!
Du är en vacker människa som äntligen blivit vän med din kropp-njut av det!!!! Ingen och jag menar ingen ska behöva skämmas för sitt utseende eller kropp! Så länge din kropp mår bra rent fysiskt så ska du stänga av alla negativa kommentarer värderingar!! Du är bäst och så fin!!! Sommaren är din och du är inte annorlunda utan en extra normal fin tjej! mariab

mariab

Var stolt och glad över en kropp som fungerar!!!
Du är en vacker människa som äntligen blivit vän med din kropp-njut av det!!!! Ingen och jag menar ingen ska behöva skämmas för sitt utseende eller kropp! Så länge din kropp mår bra rent fysiskt så ska du stänga av alla negativa kommentarer värderingar!! Du är bäst och så fin!!! Sommaren är din och du är inte annorlunda utan en extra normal fin tjej! mariab

Fredrik

Men ok ok sure det var bra skrivet, jag är glad att du funnit ro i sinnet i en såpass ständigt påträngande fråga som förhållandet till sin kropp. Men allt ligger i hur mkt tid o disciplin du vill lägga ner för att nå ngt du verkligen trivs med. Vissa har det 90% lättare än andra, men sen när var livet rättvist? Men om det är som du säger: att om du nu känner dig fullständigt tillfreds och inte skulle vilja ha det på ngt annat sätt: GRATTIS. Få är där du är då. Vi andra kämpar vidare.

Fru Jacobsen ~ Mer enn en mammablogg ~

Utrolig flott gjort av deg. Dette står det respekt av:-)

Monica

Du er vakker!! Kjempe bra innlegg. Verden trenger flere jenter som deg! Jeg er saa lei av Janteloven og "loven" om at man maa vaere og se ut som alle andre. We are all unique - love the skin you're in. Livet er for kort til aa vaere ulykkelig :)

vinterlilja

Jag håller med dig inte klokt som vissa delar av världen och sverige e. Jag har bott i australien i 6 år nu och här hade det bara varit normalt att göra vad du gjorde, här lever man bara. Men i sverige e det helt tokigt inte något jag saknar med kropps idealet. Ha en toppen sommar och jag hoppas vädret håller i sig xx

Sabina

Har inga ord kvar, fina Linda-Marie.<3

Sara Björk

Word! Helt enkelt!

Lilla smala jag

Jag håller med dig! Men glöm inte alla oss som är vääääldigt smala. Vi får också massa skit för vi är "äckliga", "läskiga" "jävla benrangel"...
Det är inte heller kul, och vi vågar inte heller lägga ut bilder på oss :(
ALLA kroppar är lika värda, smala, väldigt smala, tränade, kurvig etc.
Det läggs mer och mer betoning på hur fin man är om man är kurvig/ mullig/ stor, men vi som är väldigt smala naturligt får ändå höra dagligen att vi är fula, äckliga etc och det bryr sig ingen om!

Maria

Jeg er enig med deg at det er synd at det trengs slike bilder og innlegg, men kroppshysteriet er det jo ingen ende på i disse dager. Det er tydelig et behov for et "motangrep", så stå på!
Jeg synes du er vakker, og skulle gjerne vært like tøff selv. I stedet er det alltid meg som står bak kamera, det er tryggere....

Bjørn-Arne

<3 Er så godt å se at noen tør være seg selv.....

Du er et godt eksempel på at motgang gjør sterk..og sterk er du virkelig...

Drit i hva alle andre mener om deg og ditt liv..det er DITT liv, og det er du som skal leve det...ergo...trives du så er det så riktig som det bare kan være for deg....

Lykke til videre med å være den personen du kjenner best...deg selv..... <3

Nommiz

Du er vakker!!! :-)

Carita Liljendahl

Jättefint inlägg av dig och stark är du som står för din åsikt. Du ÄR ju fin och på intet sätt ens nära att vara överviktig. Själv vågar jag inte visa mig i bikini, knappt ens i baddräkt... huh! Jag har ungefär trettio kilo för mycket och döljer helst magen i stora kläder... tragiskt men sant.
Ditt inlägg gjorde mig ändå glad och jag har, trots min övervikt, alltid försökt tänka att jag duger som jag är och att jag är älskad av min man - det enda som känns viktigt.
Forsätt vara den du är. Stor kram!

Ixabella

Det folk inte verkar förstå är att smal inte nödvändigtvis är samma som hälsosam, på samma vis som kurvig/mullig inte behöver betyda att man är ohälsosam. Det viktiga är att man rör på sig och äter vettigt!

Kim

Lite likt min jättefina nya tavla!
In och kolla

Maja

Detta gjorde min dag! En härlig bild ska inte väcka sånna reaktioner... Du satte ord på alla mina tankar kring vikt! You go girl, idag är du min vardagshjälte!!!
(har en känsla av att Aftonbladet snart ringer dig också - lycka till!)

Linda

En skruvad värld! Jag klickade vidare på din bild för att jag tyckte den var vacker. Själv är jag en medelmåtta utan kurvor :( en stock med armar och ben, inte smal, inte tjock.

P

Du är verkligen modig och skitsnygg. Är själv en väldigt smal kille, men har också komplex förstsås. Är väldigt blek och blir aldrig brun på sommare. På stranden får man ofta av bla bekanta elaka kommentarer för att man avviker ifrån den brunbrända normen. Skulle aldrig vågat lagt ut en strandbild på FB. Starkt av det tjejen!

♥ Sojka ♥

Tycker du är jäkligt modig och fler borde våga som dig och stå upp! :)

Micke

Ska inte säga mer än att jag direkt efter att ha skrivit klart detta omedelbums tänker visa detta inlägg för min underbara sambo - som jag tycker är snyggast i världen, men som vägrar inse precis hur vacker hon är.

Josefine

Jag tycker du har helt rätt i det du säger! Själv har jag också "arbetat" med min vikt och snart har jag gått ner till den punkt jag känner mig bekväm. Vilket enligt mig är det viktigaste - att man känner sig bekväm i sin kropp och att man är frisk, sedan spelar det ingen roll hur man ser ut! Förresten var bilden jättefin och motsatt till de bilder jag sett på min facebook, skulle jag faktiskt vilja köpa bikinin du har på dig! Den var jättesnygg.

Lisa

Vet inte riktigt vad jag vill säga utom att bara visa mitt stöd. Helt sjukt att man borde få så stor respons på att visa en mysig sommarbild, men som sagt så passar du ju inte in i hur vi är vana att se våra facebookbilder. I vilket fall, om jag får bli personlig tycker jag att du verkar vara en väldigt vacker kvinna.

Marie Lindeberg

Hej
Du är en fantastisk kvinna, inte bara vacker utan ett ideal som jag ser det. Jag är själv lite överviktig, eller mullig. Jag trivs med min kropp och började modella, även naket. jag fick så mycket problem med att folk tyckte illa vid sig för att jag visade min kropp som den faktiskt är att jag tom blev ombedd att sluta mitt arbete, där jag jobbar heltid. Modellandet var bara en hobby. Jag undrar varför fördomarna om mulliga sitter så hårt inne. Jag skulle gärna stötta dig i ditt liv och din kamp om att vi vanliga människor som inte är fruktansvärt hårt bantade eller muskelberg och faktiskt mår bra. Min läkare sa senast att jag har fina värden och även om jag är i riskzonen för fetma, så har jag en bra kondition och mår bra. Då ska man inte "späka sin kropp" och försöka gå ner i någon slags hets, för att människor i ens omvärld inte klarar av att man som du också gör MÅR BRA av att vara sig själv. Helt suveränt att du är så underbar kvinna. Stå på dig.

Jennifer

Fyfan va bra skrivet! You go girl!

Stina

Du är en tuff tjej som ska vara stolt över din vackra kropp!
Du har finfina kurvor och du är väl precis som en kvinna ska vara.

Elin

hej, ska säga det som alla andra säger att du är helr fantastisk! :) Det är inte många normalnyggda tjejer som vågar lägga ut bilder på sej själv och vafan spelar de för roll hur man ser ut. försöker tänka så om sej mej själv känner igen mej i det du skriver har försökt med allt med bantning men det går inte.. försöker hitta ett sätt att bli nöjd.. nå tips på det? kramar

Vicke

Underbart skrivet och ffa underbar bild. Word! Helt enkelt!

Linda

Du har helt rätt om att man inte ska behöva upplevas som modigare om man visar upp en stor kropp som en liten kropp men det var uppenbarligen väldigt bra att du gjorde det för det behövdes verkligen. När jag först såg din bild så upplevde jag inte dig som speciellt stor och blev väldigt förvånad över vissa kommentarer som du fått. Tycker allafall du har skitsnygg kropp och det är bra att du inte skäms för den den. Det är bara synd att vi lever i en värld med idioter som inte kan låta folk se ut och göra vad man vill. Nu skriver du att du sköter om din kropp, men även om du inte skulle göra det och det skulle vara "ohälsosamt" så är det ingenting som rör andra. Vill man vara "ohälsosam" så är det upp till en själv ingen kan helt ärligt säga att den bara gör nyttiga saker hela tiden oavsett om det gäller vad man stoppar i sig, stress, sömn m.m

Tycker också att det är så tråkigt med folk som skriver att "hur kan vara stolt över att vara tjock i en värld där folk svälter". Att skriva så är så jävla bullshit. Ska man tänka så ska alla vara anorektiker och frivilligt svälta sig själv.

Tycker allafall om din attityd och önskar att alla andra skulle ha den och att ditt budskaps drivs vidare. En dag kanske min utopi om ett samhälle där folk visar varandra respekt och inte lägger sig i vad andra gör blir sann. Och som sagt din kropp är skitsnygg!

Micke

Helt rätt att även du ska kunna lägga ut en strand bild på dig.....jag kan inte finna några fel på din bild..och om någon tycker du e tjock, stämmer inte alls...de e ju så här en kropp ska se ut. För en tjej som är för smal är inte snygg i mina ögon. Så jag vill bara säga att du ska va stollt för din kropp..för skulle man ställa en modell bredvid dig och man skulle få välja någon att få krama om så skulle jag inte tveka en sekund...din kropp är mer kramvänlig.
Tänk även på att om du skulle bli riktigt sjuk..så har kroppen en liten reserv att ta av och du klarar dig bättre än en som är smal.
Så sträck på dig och kom ihåg att vara dig själv...för de är du bäst på...att vara just den du e.
Kram o sköt om dig

Hockeysmurf - Nu ännu mer sig själv

Underbart inlägg! Och sjukt söt bikini! :)

Mjölby

Det är en vacker bild med en vacker tjej! Det är väl insidaqn som räknas & inte det yttre? Men tyvärr så är det alldeles för många som tycker att det är det yttre som ska gå i första hand, tycker synd om dessa människor.

Lovisa

Att lägga upp en bild på din kropp ÄR modigt och det ÄR starkt av dig med tanke på hur kritiserad du har blivit innan. Men jag håller med dig om hur sorligt det är att det väcks en sådan uppmärksamhet av en bild. Men sprids den över internet är det ju jättebra då andra människor där ute ser att det är okej att inte se ut som idealen, att man får se annorlunda ut. Det behövs männskor som du för att de som tror att de inte duger ska inse att de är vackra precis som de är.
Anledningen till att folk ser dig som en förebild är för att du vågar göra något som de själva inte gör, att någon påpekar det som de har tänkt på hur länge som helst.
Detta är anledningen till att jag ser upp till dig, allt du uppmärksammar i din text är så rätt. Tack! Just detta att det ska vara en så stor grej att man är lite större än andra. Man ser ut som man gör. Ingen big deal egentligen.
Att skriva ner mina åsikter har aldrig varit lätt för mig så jag hoppas att det uppfattas rätt nu!

Lena

Oj...vad tagen och rörd jag blir av det du skriver. Bilden? Ja den slängde jag ett öga på innan jag klickade mig vidare hit till din blogg. Otroligt starkt och bra skrivet, du kommer att bli en bra journalist. Det här med att vara nöjd med sin kropp, vilken form den än har, är något många kämpar med. Även jag, och har så gjort så länge jag kan minnas. Nu är jag medelålders och kämpar fortfarande med min snedvridna självbild. Är det så ett liv ska vara? Jag är glad att du har kommit så mycket längre än mig, men blir ledsen att höra vad du gått igenom innan du kommit dit du är idag. Tack för ett grymt bra skrivet inlägg!

Erica

Jag håller så med dig! Du beskriver exakt det jag har känt hela min uppväxt! Idag går jag ner i vikt och jag har aldrig älskat min kropp mer än idag!

madde

grymt bra skrivet! bara kämpa på:D

Marcela

Helt fantastiskt. Din berättelse om vad du gått igenom är fantastisk, du är fantastisk som faktiskt sätter ner foten och vill göra något åt denna snevridna bild vi har av varandra. Och jag har själv blivit mobbad för att ha varit "tjock", men idag har jag lärt mig att älska min kropp och mig själv för det är så jag är. Vi är alla vackra, för vi är alla var och egna individer.

Ta hand om dig!

AnnaLena

Gud vad jag älskar dig :-D Jag är en stor och kurvig kvinna, har 60 kg övervikt enligt tabellerna. Förra sommaren hade jag bikini, den satt riktigt bra. :-) Jag fick mina blickar men det struntade jag i. Men i år har jag inte velat ha den, mår så dåligt över min storlek, MEN INTE NU LÄNGRE! DU är underbart VACKER och DU har inspirerat mig och väckt kärleken till min kropp. <3 Många varma kramar till dig!

Monica

Du känner inte mig utan jag hamnade här pga att en kompis delat din blogg... Vi bara tala om att jag tycker att det var en fin bild och att du har skrivit en mycket bra text! Många tänkvärda ord! :)

Jonna

Ett riktigt jävla bra inlägg!

Monica

För mig ser du helt normalt kurvig ut. Konstigt att folk ens reagerar. Eller ska jag säga, att kvinnor reagerar... för män tycker ju oftast antingen om ens hull och former eller så bryr de sig inte. Likadant när man äter godis ute. Kvinnorna spänner ofta blicken i en, män verkar knappt ens lägga märke till det.

Jag är själv lite fyllig med kurvor och stolt över det. Har varit smalare men det kändes aldrig som jag. Olika personer passar att se olika ut helt enkelt.

L

Vill bara göra dig uppmärksam på det här:
http://existenz.se/forum/?p=viewtopic&id=8165&show=10#102163

inläggen på sidan 10 där några bestämmer sig för att "trolla" dig. Huruvida detta blir verklighet eller inte vet jag inte, men så att du inte blir förd bakom ljuset.

Jättehärlig bild på dig!

Maria

Riktigt bra inlägg!
Du är vacker och hjälper nog många tjejer och killar med din otroligt fina bild på dig själv!
Kram

Realist

Vänta, va? Man ska vara stolt över sin kropp och inte rädd att visa upp den, ja.

Det säger inte att du inte är tjock dock, för det är du. Du är ohälsosamt tjock, oavsett vad du försöker lura dig själv.

sandra linder - från 15år och gravid

Blev verkligen berörd och näst intill tårögd. Jag har alltid varit en XS tjej så kan inte riktigt sätta mig in men jag vet hur det är med den känslan av att jag lagt på lite många kilon, som jag tidigare tyckt (från 44kg till 53kg) och det har gjort att jag knappt villat visa mig i bikini. Rätt traiskt när man väl tänker efter men det är väl förmodligen på den ständiga hetsen och då har jag alltid varit "liten".

Massa kramar <3

Pia Lindberg

Mycket bra skrivet! Och jag vill säga att jag köpte en likadan bikini för 3 år sedan, fast min är svart/vit-rutig... :-) och den har jag också kvar....
Stay proud!

jag

Helt otroligt att det ska väcka så mycket debatt. Du har en naturlig och söt kropp och det är väl självklart att alla oavsett utseende ska känna sig välkomna till stranden. Om man vill lägga ut semesterbilder ska man få göra det.

Tobbe

Du är underbart vacker o behövs fler som du!

Kram

Alma

Gud vad bra skrivet!
Du är super vacker, kom ihåg det :)

Oda

Godt skrevet! Jeg ser frem til den dagen du som journalist (og alle andre som jobber for samme sak) kan få alle til å se at ALLE mennesker er vakre. Uansett størrelse, hudfarge og meninger. Hvilken kropp vi blir født med, og i hvilket land den kroppen blir født, skal ikke ha noe å si for hvor lykkelig det mennesket er. Jeg ser fram til den dagen at vi kan se på hverandre med likeverd, og det at vi alle er fantastiske!

Kat

Jag håller med det du skrivit, och på något sätt vill jag be om ursäkt - för det faktum ATT jag reagerar säger ju i prinip "du är annorlunda" - men jag hoppas att du vet att det inte är så vi menar, vi som gillar och delar - det är inget ovanligt eller fel med din kropp (eller min, eller någon annans) det som är ovanligt och fel är ATT vi reagerar. Men samtidigt kanske det är lite så; alla som inte drar Small ska "gömma" sej - vi har lärt oss det, och det är Stort för så många av oss när en helt vanlig människa tillåter sej att njuta av att vara den hon är Utan att be om lov eller be om ursäkt.

Det är Sjukt stort för mej, som inte törs gå och handla utan långärmad tröja - men inte för att det är fel på dej, utan för att jag inser hur fruktansvärt fel min inställning till mejsjälv är - och jag tror det är mycket därför det blivit sådan uppståendelse - vi var många med vanliga, mänskliga kroppar som plötsligt såg att vi har fel i hur vi behandlar oss själva - och DET är du en jävla hjälte för :)

Anonym

Härlig bild, helt normal kropp och en mycket bra skriven text som sätter fingret på ett fruktansvärt problem. Nämligen att samhället ger oss ingen chans att vara nöjd med den kropp man har. Varken smal, tjock, blek, omusklad eller vad det nu är. Se bara på operationerna.... bantningskurerna, gymmens priser med mera. Ingen är nöjd, vad dom än gör och då blir det tragiskt. Man måste som du gjort, bestämma sig att helt skita i det. Underbart. Ett tips, kolla in profilera på de som skriver de fulaste dummaste kommentarerna.... dom har inga vänner och deras frustration hamnar helt slumpartat i ditt knä, mer komplicerat än så är det inte. Stor kram till dig!

Bex

Vakker!

Lena

Vännen jag är så jävla stolt över dig. I mina ögon har du alltid varit något extra. <3

Pilla

Bra skriver Limmet!!! Förstår dig helt. Trots att jag är pinnsmal, så har jag känt nästan samma sak. Jag har väl aldrig blivit direkt mobbad, men jag har alltid fått höra, under alla skolår, hur äckligt smal jag är. Att jag har anorexia m.m.

På grund av detta har jag undvikit att vara med på simlektionerna eftersom jag inte har velat visa mig i bikini. När jag har badat i havet har jag haft på mig shorts och t-shirt för att jag inte vill att folk ska kolla på mig. På grund av detta har jag förbjudit mig själv att ha "tjejkläder". Som du vet klär jag mig mest i pösiga kläder. Alla mina T-shirts är köpta på killavdelningen. Byxor köper jag i en eller två storlekar större.

Det är först i år som jag har börjat släppa på detta och det känns skönt!! I tisdags och igår var jag vid havet och badade UTAN T-shirt!! Jag må vara äckligt jäkla smal, men skitsamma? Som du säger, jag mår bra?

Men det jag mest stör mig på, det är när riktigt smala tjejer, inte lika smala som mig, men ändå riktigt smala, ena dagen säger att jag ska vara glad för att jag är så smal, att jag inte behöver banta så som de behöver, för att sedan andra dagen säga att jag är äckligt smal. (Lååång mening!!) Jag kan inte förstå det? Ska jag vara glad eller ska jag skämmas eftersom att jag är äcklig?

Tro mig, jag har försökt att gå upp i vikt, det finns en poäng med att jag 7 dagar i veckan sitter med antingen en godispåse eller chipspåse i knät. Det finns en poäng med att jag aldrig har smakat mitt vatten i lägenheten, jag dricker bara oboy och läsk. Självklart äter jag annat också. Tre mål om dagen och där i mellan småäter jag!

Det är väl bara att acceptera att det finns tre sorters människor, vi som är äckligt smala, dom som är, enligt mig, äckligt normala, och dom som är större. Det kvittar vilket som alla ska vara lika mycket värda. Så länge man mår bra, vilket både du och jag gör? så ska man inte behöva förändra någonting. Att det finns dem som mår dåligt över att vara smala och kraftiga, det är en annan sak. Det finns ju även dem som är dödligt sjuka trots att dem är normala?

Kör på Limmet! Vi är bäst!!

sanna

Jag blev så sjukt jävla glad när jag såg denna bild. Jag är 15 år, ser inte ut som alla andra. Jag skäms så mycket för min kropp och jag mår allmänt dåligt över den. Men när jag såg denna bild, det var som om något hjälpte mig. Jag har bristningar på låren och höfterna, jag är större än mina vänner. Jag har kallats alla ord som finns men nu känner jag att jag vågar, varför? För det var en som vågade visa sin kropp och att det är Ok att vara annorlunda. TACK tusen gånger om!

M

Du är inte ensam.. Det finns så många otrolig vackra kvinnor.. som vågar.. tex http://fancylane.blogspot.se/

P

När jag läste din bloggpost så blev jag mer och mer tårögd ju längre ner på sidan jag kom. Visst är det modigt att, i en värld som vår, lägga ut en bild på sig själv och gå mot strömmen. Men för mig handlar det inte om det. Det är avundsjuka. Ren och skär avundsjuka. Du skriver om hur alla dessa smala, platta magar vågar posta sina sommarbilder från stranden medan de andra inte vågar det. Du skriver också att du älskar din kropp.

Jag anses, av andra, speciellt i min direkta närhet, som smal. Jag är inte underviktig och inte överviktig men jag får ofta kommentarer som
antyder att jag är smal eller fin - att jag kan ha på mig vilka kläder som helst. Och även om jag är tacksam för att jag har så underbara människor omkring mig så har dessa kommentarer inte gett mig ett jävla skit. Jag älskar inte min kropp. Jag hatar den, jag vill oftast gömma den. Jag tillåter inte mig själv att gömma min kropp eftersom jag är
rädd att om jag börjar gömma mig så kanske jag aldrig kommer fram igen. Men jag vill. Därför är jag så avundsjuk på dig som har lärt dig att älska dig själv oavsett vad andra säger - när jag inte kan förmå älska mig själv trots att de i min omgivning verkar älska mig både som person och
för min kropp.

Din text är verkligen inspirerande och jag hoppas att jag en dag kan älska mig själv precis som du.

Heelena

Vackert tjejen...gillar skarpt :)
Du är så fin...

Maja

Måste bara säga att jag vart kanon glad så fort jag fick syn på bilden på Facebook!
Min första tanke var verkligen "det här är helt rätt"
Härligt att du står för vem du är och hur du ser ut, för du är riktigt fin och det ska du vara stolt över :)

camilla fra norge

Hei! Jeg synes du er kjempevakker! Viste bildet ditt til min kjæreste, og han synes det samme:) takk for at du er du, og at du våger å vise det til resten av verden:)

sabina binneholst

Hej
Det är så sant allt du skriver. Jag tillhör den som inte badar
Där någon kan se mig. Jag la för första gången upp en
Helkropps bild med kläder på och jag tyckte de var jobbigt.
Jag Önska att jag hade samma självförtroende som du.
Fast nej min kropp mår inte bra jag svälter den ger den sallad ibland och vågar inte unna mig ett besök på McDonald's
Jag lever på kaffe och ibland vatten men knappt de får ofta frågan om jag blir väldigt svullen eller om jag är gravid. Jag har 2 flickor min yngsta är 3 jag vägde 112 kg på förlossningen idag väger jag 80 kg och är 173 lång så jag är inte jätte stor men jag har inte ett bmi på 18 och då har tydligen folk rätt att säga vad dom vill åt en men samtidigt blir samma människor förolämpade när man tackar nej till deras hembakat. Så du har nog startat en riktig debatt. Det är jag skyldig dig ett tack för.

Robert

är bara tvungen att kommentera.
En vacker Kvinna, och klok.
vad är problemet ?

Karin

Väldigt väldigt bra skrivet! Du kommer bli en skitbra journalist :-)
Visst är det galet att man tycker att du är "modig", men tyvärr ser ju samhället och normerna ut så idag. Tråkigt, ledsamt, hårt, kallt och förbannat fel!
Skönt med någon som du som vågar vara sig själv. Lycka till med allt!

Mathilde

Bra skrivet! Och sant. Men tyvärr kan du nog inget göra. Det är för djupt inpräntat i oss. Jag satt och åt en macka när jag läste det här, men nu lämnar jag halva mackan. Bara att acceptera, tror jag tyvärr, att såhär ser det ut idag i den här delen av världen.

Christina

- Det var en fin havfrue, mamma! Sa min tre år gamle gutt :) kjempefint innlegg!

Helene

Håller med med dig! Bada på tjejer, jag ska inte stirra på din kropp. Och jag själv kommer att ha på mig bikini som är fint bara för att jag tycker min kropp duger. Förste tanke när jag såg din bild var helt enkelt: 'det ser fint ut'. För man ser livsglädje i din bild. Vem bryr sig om man är snygg (som du) eller inte, man får vara ute och i bikini precis som man är!

Rebecca

Väldigt bra skrivet!! Jag håller med dig, man ska inte behöva våga. Det är inte modigt, det är naturligt! Du är en förebild! Och denna text borde publiceras!

Ava

Oj, både ler och gråter. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, men jag vet hur fint skrivet det där var och hur modig du är!<3

Sundell

görfin!

Fredrik Ekholm

Bra skrivet! Tack!

Elena-Maria

Fint skrivet! Klart alla ska få bada och ha roligt när det är sommar. Själv solar jag toppless och om det stör någon så är det deras problem, ingen tvingar dem att titta. Så enkelt är det.
Tänker inte säga att du är modig utan att du har ett beundransvärt självförtroende och likaså självkänsla. Dem ska du vara rädd om =)

Blessed be!

Och till alla haters: Har man inget snällt att säga kan man lika gärna vara tyst!

Jenny Lassmann

Fantastiskt bra skriven text! Min spaning är att Du kommer att bli inbjuden som sommarpratare nästa år:). Och så är jag säker på att du kommer förändra något i världen, om det så handlar om kroppsideal eller något annat viktigt ämne.

Jenny Lassmann

Fantastiskt bra skriven text! Min spaning är att Du kommer att bli inbjuden som sommarpratare nästa år:). Och så är jag säker på att du kommer förändra något i världen, om det så handlar om kroppsideal eller något annat viktigt ämne.

Ann

Jag skrev en kommentar på FB nyss om din bild, men inser nu att den inte var tillräcklig. Först vill jag berömma dig för att du vågar bryta mot en norm som denna. Jag älskar när folk gör så. Det spelar ingen roll ifall det handlar om hur man ska se ut, hur man ska bete sig eller val man gör i livet. Känns det rätt så är det rätt. Och det här känns rätt för många av oss som läser och tittar på bilden.

Jag tycker du har en vacker kropp, den är kvinnlig och kurvig. En sån jag blir inspirerad av att teckna av.

En del av mig undrar om de som förolämpat ditt utseende antingen varit kids eller omogna vuxna, för din kropp är drömmen för många killar jag känner.

Själv har jag haft komplex för att jag varit för smal. För att mina vänner trodde att jag hade bullemi för att jag inte hade samma vikt som dom, för att en lärare som hade några extra kilon mobbade mig i ettan på gymnasiet, för att jag inte hade några bröst eller naturlig kurvor, för att mina vänner vägde flera kilon mer än mig. Jag önskar idag att jag hade kunnat förklara mig själv för hur vacker jag var då, för min kropp var lika sund då som den är nu, jag hade bara inte hunnit utvecklats tillräckligt. Osäkerhet hör alltid tonåren till, tänker jag. Vet inte hur gammal du är men med "kids" så menar jag de som fortfarande inte lämnat det stadiet.

Håller även med dig om att det på ett sätt är "tragiskt" att folk ( inkl. jag själv ) skriver att du är modig som gör detta. Självklart är du det. Men jag menar att det inte borde vara så. Det borde inte vara modigare än en smal tjej som lägger upp semesterbilder på sig själva.

Tack för att du gett färre tjejer komplex med dina bilder och förhoppningsvis väckt en tankeställare hos många andra.

All kärlek till dig! <3

Cina

Jag förstår att du får många fina kommentarer. Hoppas många kommer att tänka till. Varken du eller ngn annan ska skämmas för sitt utseende. Din bild är vacker och naturlig. Jag såg en gammal vän på bild för inte länge sen.. Hon har fastnat i det där träsket där det ska vara silicon i brösten, botox i läpparna, tokblekt sitt hår osv.. Jag tycker ärligt att du är mer än tusen gånger finare än hon.
Naturligt är VACKERT. Tusen tack för att du la ut din bild och jag förstår alla fina kommentarer som dröser in.. Ha nu en fin bikinisommar.. Hälsningar Cina

Commander Keen

Jag såg din bild för att en av mina vänner hade gillat den och jag tycker att du är så bra!
Alla är vackra som dom är och alla har rätt att visa upp sig på stranden utan elaka kommentarer eller blickar, och jag hoppas att du fått massor av tjejer och kvinnor att känna att dom också kan ta på sig bikinin i sommar. :)

Jag har aldrig varit jättestor, men i tonåren hade jag några extra kilo och fick ofta höra att jag var lite knubbig, att jag inte skulle ha så tighta tröjor osv. och fortfarande förföljer det där mig och speciellt när jag ser tjejer som är smalare än mig. Jag är inte tjock och jag får komplex när jag ser underviktiga människor, så ska det inte vara! Du har i alla fall inspirerat mig och jag hoppas att många fler känner samma sak. :)

Vi behöver se fler normala kroppar på stranden, och inte dolda i stora strandklänningar! :D

Eva

SHIT, du är verkligen vacker!!! You go girl!

Kim

Jag såg din bild på FB som två av mina vänner delade och jag får väl säga så här att du har hög självförtroende om dig själv och jag själv tycker du har fin kropp, men jag sitter just nu och läser lite om konspirationsteori och annat för att förstå kvinnfolks logik (det finns en story bakom saken). Men varför unga tjejer är nere p.g.a deras kropp om vi tar bild som din kropp är att de har inte accepterat sin kropp och tycka om det, nej de vill mera se ut som pop-stjärnorna eller följer med hur man blir mager så att man ser rev benen. Men det finns teorier bakom varje sak som man inte kommer att förstå helt enkelt. Men som sagt du har vacker kropp och var stolt över den. =)

Bia

Bra skrivet! Jag känner igen allt du beskriver. Tyvärr. Glad att du gjorde det här inlägget är jag!

Peter B

Underbart!
Tänk om fler kvinnor kunde förstå att om de själva börjar tycka om sig själva, så blir de automatiskt vackra.
Att ha integritet och vara trygg i sig själv är sexigare och en jäkligt mycket bättre investering än silikon i tuttar!

Christoffer Andersson

Jag förstår inte riktigt grejjen. Visst du är inte smal på bilden, men du är inte heller på något vis överviktig. En normal kropp.

Sen att det finns folk som slänger ur sig idiotiska kommentarer kring det hela får nog mest stå för dem. Alla har sina preferenser på vad man tycker är vackert och vad man tycker är "äckligt" så i det hänseendet är alla lika vackra, för det finns alltid någon man klickar med och matchar.

Vad som dock kan störa mig är att det alltid skall bli ett sådant jävla liv kring nakna/halvnakna kvinnokroppar och att människor tar sig rätten att kommentera, bedömma och värdera. Din kropp är din, min kropp är min och jag hade blivit galen ifall folk trott att det var OK att springa runt och kommentera hur jag ser ut.

Bra skrivit, hoppas du kan göra något vettigt med din utbildning i framtiden, för gud vet att det behövs kompetenta journalister.

C H A N I A L U U . S E

Du är inte LIKA vacker. Du är fetare och fulare. Hur många euoforiska dvärgar som än gillar din bild kommer samhället alltid se dig för vad du är: fet och ful = sämre människa. Folk kommer alltid stirra på dig, skratta åt dig, äcklas åt dig. Så gör något åt ditt problem istället för att uppta plats här :)

C H A N I A L U U . S E

Du är inte LIKA vacker. Du är fetare och fulare. Hur många euoforiska dvärgar som än gillar din bild kommer samhället alltid se dig för vad du är: fet och ful = sämre människa. Folk kommer alltid stirra på dig, skratta åt dig, äcklas åt dig. Så gör något åt ditt problem istället för att uppta plats här :)

Marcus

Du är grym!!! Fuck alla skeva ideal och stå på dig!!!!

Ana

helt klart en toppentjej e du!!!!

Randi

Thumbs up for deg!

Kristina

Åh! Jag tycker du är fantastiskt vacker och jag är så glad över att ha läst ditt blogginlägg. håller med om vad MASSOR med andra skrivit - du ser inte överviktig ut, du är skitsnygg, det är rätt sjukt att du kallas modig - men det är du! Och inspirerande och klok. Och du skriver jävligt bra och jag blir jätteglad. <3 massor med kramar från en ny beundrare!

Tobias

Bra skrivet. Viktiga ord. Jag blir alltid glad av människor som orkar och kan säga det alla behöver höra. Det är starkt. Tack :)

Angelica

Det första jag tänkte på när jag såg bilden var åh vilken fin bekini och inget annat.

Du har en fin kropp och ditt inlägg är bra för att jag har alltid varit smal fram till fyra år sedan då jag gick upp över 30 kilo på grund av depression och ätstörning.

Kan inte säga att jag var lyckligare som smal, allt sitter inte i ens kilon man har.
Även om alldeles för många tror det.

Visst jag trivs ju inte med min kropp som den är idag heller, skulle jag ha en kropp som din så skulle jag vara glad.

Former på rätta ställen helt enkelt.

Tack för ett bra inlägg.

Kram.

anonym

Så snygg!!

joey

Jag gillar verkligen dina texter. Du skriver väldigt bra. Snyggt jobbat.
Sen är det hysteriskt att en bikinibild kan väcka sån uppmärksamhet. Men uppenbarligen behövdes debatten. Det intressanta mönster man ser är att småkids i tonåren är dom som har en exakt kunskap om liv, hälsa, psykologi och allting som finns i världen. Om dom får säga det själva! Men dom upptäcker så småningom att världen är kanske inte så svart eller vit som dom tror. Men dom lever väl lyckliga i sin okunskap och oerfarenhet.
Du däremot verkar ha en förståelse och livskunskap som man sällan har i din ålder!
Lite fakta som jag delar här också: BMI har visat sig vara ett förrädiskt värde. En undersökning visar att dom som mår bäst och har minst sjukdomar är dom som ligger strax över det som är s.k. normal BMI. När man gick neråt i BMI-värde så mådde man sämre. Om man tog stora kliv uppåt i BMI-skalan så blev det sämre också förstås. Men neråt räckte det att ligga inom normal och ändå vara sjukare, må sämre psykiskt och allmänt uppge att man inte mådde bra.
Real men likes real women. Vi gillar dig Linda-Marie!

Jessica

Du är helt underbar! Denna delar jag gärna av mig i ett blogginlägg så detta sprids! Varm kram till dig, vackra du!

Hanna

Det första jag såg var bikinin, det andra den vackra kurviga kroppen! You go girl!

Karin

Veldig bra skrevet, så utrolig riktig fokus du har på dette med kroppsfiksering i samfunnet! Så enig med deg!

Eva Cathrin

Viktig! Du er fantastisk flott, og har et viktig budskap til ALLE oss damer. For selv om mange unge jenter trenger å lese budskapet ditt, så gjelder det for oss over 40 også.
Jeg beundrer til mot og dine ord.

lilian moberg

Hej Linda- Marie!
du har en enaståeende kvinnligt vacker kropp, rund och kurvig, precis som en kvinnas kropp skall vara. Sträck på dej. Kram!

ThePhenomenalC

Hej, hade jag sett din bild på Twitter och ville visa mitt stöd som jag tror du ser en hälsosam vikt och otroligt attraktiv.

Jag vet att det låter läskigt eftersom jag är en komplett främling, men jag ville bara att du ska veta vad jag kände och att jag tycker det äcklig att folk använder bilden som någon sorts skämt

P.S. Ledsen om detta inte gör mycket sinne som jag är engelska och använda en översättare att skriva.

Anna

Underbart!

Sofie

Hej!

Bara så du vet så är du hyllad i facebook-gruppen "Fancy Fatshion"! Vi är ett gäng (nästan 1300 stycken) glada tjejer som är större än storlek 42 och som sprider kroppsglädje, byter klädinspiration och köper/säljer kläder av varandra.

Jag tycker ditt blogginlägg är helt fantastiskt och önskar dig allt gott! Hoppas vi ses i Fancy Fatshion!

/Sofie

Vanja Möller

du är grym! keep up the good work:)

Camilla Roos

Hej!
Vill tipsa om den finska fotografen Iiu Susiraja, som genom sina bilder ifrågasätter och provocerar kring uppfattningen om hur kvinnokroppen ska se ut.
http://www.iiususiraja.com/
Mvh
Camilla

Nena

Mi gosh! Du får mig att gråta. Och hells yes att din kropp är vacker, ingen fråga om saken. Ett rent faktum.

En stor jävla eloge för ditt "tal", för ingen hade kunnat säga det bättre!

vargas12

Du ER vakker, du bør være stolt av deg selv for å skrive dette, og for at du er den du er. Jeg skulle ønske det var fler som deg. .Klem Vargas

Anne Kekki

Helt underbart att du får fin och härlig respons nu, värt att minnas mindre bättre dagar. Jag såg din bild på facebook först och nu denna text via G+ . En tjej som du, som vågar gör vårt land vackrare att vara i.

Sigrid

ÄNTLIGEN någon som står emot idealen!
Jag tror jag har fått en ny idol!!:D
Kram!

EnTuriKulturland

Dejligt billede. Trist at du skal kaldes modig, bare for at være dig selv!

Super godt skrevet! Du är vacker!

Hilsen fra Danmark

Anders Niklasson

Du får ju också acceptera att väldigt många inte kommer tycka att du är vacker. Att väldigt många har svårt att se skönhet i dina extrakilon. Är det då fel på oss, för att vi inte tänder på dig? Måste vi då klassas som dåliga människor?

Och jag vet att det inte var din poäng, men vad fan - du ger ju mig dåligt samvete för att jag inte finner dig attraktiv eller vacker.

Varga

Väldigt välformulerat och otroligt träffande inlägg! Hoppas att det är okej att jag länkar dig i min blogg ikväll (får inte blogga på jobbet ;P). Fortsätt skriva bra och tänkvärt!

Äckliga Tjockisar

Du får väll vara tjock om du vill men va det i ett annat land då, för hur kul tror du det är för skattebetalarna att varje år behöva bekosta alla själviska, fula och äckliga fettons hjärt och knäoperationer bara för att ni inte orkar motionera som oss andra?

Tobbe

Personlighet väger tyngre än bikinibilder..

Linda

Så himla starkt gjort av dig! Jag älskar att du la upp bilden på dig själv i bikini på fb! :) stor kram!

Ulla

Du är INTE annorlunda i din kropp, många kvinnor ser ut som du, inkludive jag, men det som är speciellt med dig är att du är så modig att du vågar stå upp för dina kurvor, därmed stöttar du tusentals medsystrar, TACK för ditt mod!!!

Peter

Det är väl trevligt att du känner dig bekväm i din kropp men det betyder inte att den är vacker. Du är ett exempel på en ohälsosam människa och du lär få problem i framtiden om du inte gör något åt det hela. Du säger att du har prövat banta o viktväktarna osv men att banta är inte rätt väg till en hälsosam kropp. Du måste börja träna och äta mindre, kanske besöka en läkare om du verkligen inte kan gå ner i vikt för det är verkligen inte omöjligt. Du kommer må så mycket bättre om du går ner i vikt. Jag blir förbannad på alla som uppmanar till att fortsätta leva en ohälsosam livstil, och NEJ EN KVINNOKROPP SKA INTE SE UT SÅDÄR!

Mikaela

Du är jätte vacker o det är jätte fint att du vågar ändra på ''idealbilden''! hoppas att jag vore lika modig som du! :)

Emmybear

Tack för dina sunda åsikter :)

Fanny, 17 år

Tack för att fruktansvärt bra blogginlägg tjejen.

Fredrik

Tycker det är hemskt att en fet kropp normaliseras, precis lika hemskt som "size 0" hysterin. Tjockisar som ryggdunkar varandra om att de minsann är fina och duger, nej tack! En tränad kropp är ALLTID snyggare.

Lihndan

Du är STARK & VACKER!!!
Och till "äckliga extrakilon" här ovanför vill jag bara säga: om du hade besvärat dig med att läsa texten så hade du vetat att denna vackra kvinna både tränar och äter rätt.
Alla människor är och fungerar olika vilket också innebär att en del inte går ner i vikt hur dom än beter sig, på samma sätt som en del pinnsmala människor inte går upp i vikt hur dom än beter sig.
Vi måste lära oss att acceptera människor olikheter och se skillnad på vad som är sjukt och vad som är friskt, vare sig det är tjockt eller smalt.

natalie

Inte för att det är utsidan som räknas, men... du är snygg! jag kan inte förstå hur man kan komma på tanken att kommentera med eleka skällsord. Man blir förvånad hur mycket knäppa personer som finns.

milly

Grymt!

Layla

Jag hoppas att fler följer ditt exempel och vågar stå upp för sig själva i fortsättningen. Alla kommer alltid att se olika ut och det är banne mig något bra också.

Sofie

Underbara människa! Din bild är ett grymt sätt att uppmärksamma utseendehetsen på, men detta inlägget är ännu bättre. Och alla som har mage att kommentera något negativt behöver läsa din inlägg en gång till. Och en gång till. Och igen.

Jag tänker inte kommentera din kropp, för jag struntar i hur du ser ut och jag önskar att fler gjorde det. "En kvinnokropp ska se ut sådär" säger någon i en kommentar. Andra säger tvärt om. Jag tycker att det är hemskt att vi känner det behovet - att kommentera varandras utseende. För ärligt talat, den text du skrivit här - det hjärtat, den intelligensen, den styrkan - är mäktigare än "kurvor" eller "inga kurvor", "fetto" eller "pinne".

Jag hejar på ditt inre, inte ditt yttre, för det är det enda som består! (Om du nu inte blir galen av den här hetsen, haha!) Heja heja!

Mattis

Tack! Fortsätt vara cool.

Janne

Hej.
Du är jättefin!

Singelmamman

De som måste kommentera utseende och bedöma människor efter det är fattiga människor. Det tråkiga är, som du själv skriver, bli beskriven som modig för att du som människa står i bikini och just har badat.
Jag tycker att du är sund rakt igenom och önskar dig en skön sommar!

Petra

Två saker jag inte förstår:
1. Varför folk känner sig provocerade av att någon som de inte känner lägger ut en helt vanlig strandbild på sig själv. Jag kan tyvärr förstå alla dem som känner sig tacksamma, är själv en av dem, men provocerade? Man behöver ju inte titta på en bild om man inte vill
2. Varför killar känner sig tvingade att kommentera utseende, och huruvida de tycker att du är snygg eller inte. Det är ju ingen kontaktannons, och du har ju inte bett om att få killars gillande. Kan inte bara vissa män få in i sina tjocka skallar att vi tjejer (de flesta av oss) skiter i ifall de tycker att vi är vackra eller fula? Hela våra liv kretsar inte kring att få ett "godkännande" från dessa näthatande män. Vi väljer att se ut på det sätt vi gör det för att vi trivs så, inte för att några okända män ska betygsätta oss...

Katarina

Du modiga människa - tänk om jag hade haft ett uns av ditt mod och din självkänsla när jag var ung... Jag blir så glad av din bild - för du är vacker och jag blir så glad av ditt inlägg - för du skriver så klokt!
-Tack! Det är precis sådant här som behövs för att stötta dagens tjejer som är så fulla av jante.

Elin

Jag blev tårögd av texten! Så jävla bra!

Gjest

Hei. Du er ansiktspen men veldig overvektig. Ikke narr andre til å tro at kroppen din på noe vis er sunn.

Tinna

Sà jefla bra skrivet - du àr vacker och rund àr oxà en form!

Klumpesnusk

Härlig bild, underbar text! Helt rätt, din kropp är fantastisk och oavsett hur vi ser ut har vi lika stor rätt till att trivas.

Jag blir också ledsen när jag ser såna kommentarer som du fick, det gör mig ledsen att människor kan tycka så illa om någon man inte ens träffat bara för att den personen inte uppfyller ett sjukligt snävt skönhetsideal. Det enda som är äckligt i det här fallet är idealen.

Fortsätt trivas med dig själv! Lycka till!

Lina

Vilken bra text! Vad modig du är! Och vacker!

Nea

Du har så rätt i allt du skriver!

Elin

Du är vacker, så jäkla rätt och bra skrivet! Go girl!

Monica

Go girl!! Det är alltid vackert då någon vågar stå upp för sig själv, och det hoppas jag att du har mod att fortsätta med :)

alexandra

Jag är som dig, fast tvärtom. Jag är benranglet som försökt äta upp mig, utan resultat. Jag tycker du är grymt häftig som har mod att lägga upp din vackra kropp för världen att skåda. Tack för att du delat med dig!

Anders

Synes du er direkte sexy jeg! :)

Lasse

Du är underbar och du har så rätt. Vi killar är inte intresserade av photoshoppade tjejer med kroppar som seniga orienterarpojkar. Du är både vacker och stark! Mer attraktiv än så kan en kvinna aldrig vara. All kärlek och respekt till dig!

Hemlis

Hej!

Svag för lite former. Ursnyggt!

Therese

Du är sjukt vacker! så bra skrivet!

ploommoon

helt klart vackert :)

Emma buxbaum

Herregud vad vacker du är!:O

moaa

Herreguud så bra skrivet och du är helt klart vacker!

olivia

Jag såg bilden, och jag gillade den! För har haft samma känslahela sommaren. Mina vänner är så himlans smala och älskar att lägga upp bikini bilder, när jag gör de klipper jag bort magen! Jag vågar vverkligen inte har varit mobbad sen jag var liten så vågade inte! När jag såg din bild blev jag glad för att du kunde stå för att du inte hade den plattaste magen! Och jag tycker du har en sån fin kropp ska du veta! Sköt om dej och du ska veta att du räddade min sommar! Du ska få all lycka och önska jag kunde göra ngt för dig som du har gjort för mig! Kram! <3

Jenny

Det är tragiskt att man inte kan lägga ut en härlig, somrig bild på sig själv utan att få sån respons. Att man måste vara modig och stålsätta sig för att kunna göra det. Jag har fortfarande svårt att förstå att det finns folk som blir provocerade av hur någon annan, till och med folk man inte känner, ser ut. Det känns bara så ledsamt. Vilket torftigt liv de måste leva. Vill inte ens försöka föreställa mig den oro de måste känna över sitt eget utseende och hur stor del av sitt liv de slänger bort på att åtgärda och förebygga alla fel. För i dagens samhälle kan de ju omöjligt vara perfekta än, i synnerhet inte i sina egna kretsar. Inte heller har de tiden på sin sida. Men så blir det kanske om man bara fokuserar på det yttre och glömmer bort det inre? Är det möjligt att inte ens må lite illa över sitt eget beteende efter att man har hånat någon annan offentligt? Är det ens möjligt att vara så naiv att man inte förstår att man genom en sådan handling bara visar upp sina egna fulaste och skämmigaste sidor för omvärlden och att det inte säger ett dyft om den man kommenterar? Jag blir glad och lättad när jag ser din bild, inte bara för att den är så fin och somrig, utan även för att det ger mig hopp om att vi kanske kan styra den här urspårade världen rätt, trots medias extrema dubbelmoral och påtryckningar från uppenbart olyckliga och svaga människor. Vi behöver verkligen bli påminda om att det finns människor som du som är så starka och kloka och som vågar, så det du har gjort är (tyvärr) enormt viktigt. Du har gett mig hopp och uppenbarligen många andra också av kommentarerna ovan att döma. Tack för att du vågar vara du. Du är vacker både inuti och utanpå och förtjänar verkligen all respekt, inte minst din egen!

Sandra

Helt underbart skrivet! Du är nu en stor förebild i mitt liv, tack!

Mimmi

"Där lägger de smala, små tjejerna ut bilder på sina kroppar mot havet " fast jag blir faktiskt lite ledsen när jag som smal läser detta, bara för att jag är smal så betyder det inte att jag vågar lägga ut bilder eller visa mig på stranden, jag är jätte obekväm och rädd i min kropp efter flera års mobbning om att jag är "för smal, Anoroxiabarn" och allt jag har fått höra. Det är modigt att ladda upp en bild på sin kropp HUR den än ser ut. Och jag tycker du är modig, jag önskar jag kunde vara lika nöjd och stark som du! Men smala människor kan ha det jobbigt också vilket folk aldrig verkar vilja förstå.

MEN iaf, creds till dig! du är modig och ska vara stolt över din kropp! den är vacker!

Mare

Imponerende gjort. Med din historie, så sier dette meg at du er sterk. Et fint bilde med en nydelig kropp.

Samtidig, så vil jeg også minne enkelte mennesker her inne som har kommentert tidligere, at man burde lese hele blogginnlegget før man kommenterer. Er flere som har vist oss at de ikke gidder å lese innlegget, men bare kommenterer på bakgrunn av bildet. Man KAN faktisk være rundere enn normalen og være i god helse. Det er blitt bevist gang på gang, så jeg skjønnner fremdeles ikke hvorfor alle tror at de som har ekstra kilo på kroppen er usunne? Jeg har ekstra kilo på kroppen, som jeg kjenner veldig godt på nå som det er bikinisesong. Men jeg trener, jeg spiser sunt og er ellers et sunt menneske. Så når folk bare dømmer meg etter størrelsen på kroppen min, og ikke hva jeg faktisk gjør eller er, så sier det MYE om hva slags person de er.

Stå på, og fortsett å vær glad i din egen kropp. Hvorfor skal du endre på deg selv, når du er fornøyd? :)

Sommerhilsen fra Norge, Oslo.

Donken

Tja, vad säger man?
Alla är vackra om de vill, det hänger banne mig inte på kroppen utan på knoppen!

Filip

Du är tjock, det måste du förstå, börja träna ordentligt och ät bra för din kropp är varken normal eller något "ideal".

Önskar dig dock lycka med att komma iform.

Beva

Från en annan kvinna med former vill jag bara säga att jag känner igen så mycket av det du skriver om som egna erfarenheter. Alla tankar, allt som hänt och allt som sagts genom åren. Det är motbjudande att det ska behöva vara så, att någon ska kunna få en att må på det viset bara för att man har en kroppsform.

Att läsa vad andra har fått för reaktioner för att dom sett din bild.. ja jag blir lite illamående faktiskt. Som så många andra uttrycker i kommentarerna så är det något fel på världen om man inte kan dela sina sommarbilder på sociala medier. Det gör mig trött, förbannad och ilsk.. men inte förvånad, tyvärr. Världen verkar vara funtad på det viset idag.

I vilket fall tycker det det är en bra skriven text och jag är glad att se att andra vågar bryta det stigma som verkar existera kring kroppsideal och allt som hör till. Det gör mig stolt och ger mig lite mod att våga vara stolt över att dra de mått jag gör. För jag tycker ju om min kropp egentligen, det är bara så svårt att komma ihåg det ibland.

Mimi

Du är fantastiskt vacker, och verkar ha en underbar personlighet - så mycket att vara stolt över!
Jag hatar UTSEENDET på min kropp, i min värld den fulaste man kan ha - MEN!
Den har trotsat dödsdom redan i spädbarnsålder, den har lärt sig gå trots att läkarna sa att den skulle bli sittande i rullstol resten av livet, den kan hålla en hyfsad livskvalité.
Det enda min superkropp inte fixar är fysiskt tunga saker, pga rygg och nackskador - men trots det så håller den mig uppe. Dag efter dag, år efter år (sisådär 26 års övertid är inte illa ;))
Den har överlevt svåra hjärtoperationer, skalloperationer och andra ingrepp, den har klarat mååååååååååånga långa sjukhusvistelser och annat som faktiskt inte alla skulle klara av.
Jag kommer förmodligen alltid tycka jag har världens fulaste kropp - MEN den är MIN och den är FANTASTISK :)

Så det så! :)

KRAM på dig!

Chris

http://maskulint.se/okategoriserat/ansvar/

HAHAHAHAHA

HAHAHAHAHAHA SNÄLLA TA BORT BILDEN JAG SPYR SNART HAHAHAHAHA VILKET JÄVLA FLÄSKBERG. UT OCH SPRING MÄNNISKA

Kim S

Du har så rett. Det er fullstendig absurd at et sånt bilde skal skape så mye oppstyr. Det sier utrolig mye om vilket forvridd syn vi har på kvinnekoppen. Jeg blir så utrolig trist av tanken på alle jenter der ute som pakker seg inn fordi de har blitt innbilt at de ikke er bra nok.
Når verden først er så absurd, så er jeg glad for at du la ut det bildet, og for alle de fortjente positive kommentarene som har kommet inn. Du er virkelig en utrolig vakker kvinne og jeg håper den pojken som får krølle seg inntil deg i sofaen vet hvor utrolig heldig han er :).

Nea

Damn!! Jag har idag hittat min idol!! Galet vacker, önskar faktiskt att jag hade din kropp! Förstår dock inte uppståndelsen som skett, jag menar, varför ska folk bry sig om man lägger upp en bild på sig själv, alla har ju rätt att njuta av sol och kameror, gula, lila, svarta, vita, smala, runda, ALLA! Be your self and keep up the good work!!

Maria

Underbart, det finns inget vackrare än en tjej som har självförtroende! Riktigt bra av dig att posta denna fina bild och roligt att du fått så mycket fin respons, det är du värd! Jag tog mig friheten att dela den på twitter oxå!

lili

Jättefint inlägg :) Du har en jättefin kropp och du verkar så fin också. Dock blev jag som vanligt lite ledsen av att läsa alla kommentarer i stil med "ingen vill ha en spinkig tjej", "smala tjejer är äckliga" osv. Folk fattar inte att många av oss smala mår fruktansvärt dåligt av att höra att vi är äckliga och att ingen vill ha oss. Precis som större människor mår dåligt av att höra de är ohälsosamma och fläskiga. Kan alla bara SLUTA säga hur en kropp "ska se ut"? Kan alla bara SLUTA nedvärdera andras kroppar, oavsett om kropparna är magra, kraftiga, timglasformade eller vad som helst? Kroppar finns i flera miljarder olika exemplar, ingen är rätt eller fel.

Mia

Vad kan man säga? Jo, att du är oerhört vacker! OCH modig!

Sandra

Jag applåderar ditt initiativ och önskar lite sorgset att jag var lika modig som du.

Amanda

Det känns i hjärtat när jag läser det du skriver. Blir alltid så fascinerad när människor häver ur sig sådär makalöst elaka saker, på hur det kommer sig att de säger det; hur de blev sådana. Ska jag vara ärlig, så förstår jag inte uppståndelsen kring bilden, det är ju faktiskt bara en bild på en glad tjej. Men, som du skriver: dagens låtsas-debatt om att alla visst är lika vackra räcker inte långt, inte utan seriösa, verkliga förebilder som dig! Hoppas du satt igång nått stort nu bruden!

Anonym

fin <3

Anonym

Du är mycket vacker...

Chris

Man får se ut som man vill.. Men då skall man inte gnälla!
http://maskulint.se/okategoriserat/ansvar/

Emma

Otroligt bra skrivet. Du är vacker, klok och du har precis gjort en något bra för många tjejer/killar. You go girl!

Olivia

Bra! Vet inte mer vad jag ska skriva. Ditt blogginlägg sa allt :)

Ellen

Fantastiskt :) Du är så fin så!

Sara

Åh vad jag liksom håller med i allt vad du skriver. Känner igen mig. Och vad arg jag blev över alla som skriver så negativa saker på Facebook och här bland kommentarerna.

Dennis

Sött och vacker DU ÄR :]
Det ska vara former på kvinnor inte något anorexia fall där man ser bena i kroppen.

Mycket inspirerande till bilden också, kännde så där i skolan i bland också.

Mitt motto är:
"Gör inte med din kropp och du är lycklig i själen"

Kramar från Gotland och lycka till med studierna :]

Sofia

Håller med allt du säger!

Thomas

Finally...
Riktigt bra skrivet. Och, jo, du har en vacker kropp också.
Lycka till med studierna.

Anonym

Någon måste bryta isen; du är fan i mig fet.

Bella

det första jag tänkte när jag såg din bild var: helvete vad snygg! så vill jag med se ut! (och ändå så väger jag nog några kilo mindre (misstolka inte detta nu är du snäll) och det anses ju vara mer rätt att vara smal i dagens samhälle TYVÄRR) men ändå, fan din kropp är fantastisk!!!! älskar kurvorna, SÅ FIN! du är bäst, fortsätt så här!

Ludde

Du är vacker, och du är fan min idol! Imorgon är det jag som åker ner till stranden.. bära eller brista!

Erica

Du är supervacker!! Och det du säger ät sant, folk som har några mer kilon är väldigt rädda för att visa sig. Kan inte förstå varför utsidan är så viktig, är det inte insidan som berättar en människas historia och inte kroppen? Ja jag vet inte vart världen är på väg, men du har med ditt mod, gjort så att ett steg till mot rätt riktning har tagits, tack! Och du ska vara stolt över din kropp, du är fin! :)

Jossan

Så jävla bra. Du är inspirerande! Jag är vacker, du är vacker och det är vi alla. Tack så jättemycket, gjorde min dag!

Marie Mattisson / MadisonSWE

Det du skriver behövs verkligen sägas. Allt. Tack.

Hege

Du er fantastisk pen! Du inspirerer og får også andre til å føle seg bra. Takk :)
Klem Hege.

Juliiioo

UNDERBART!!

linda

jag är glad att det finns folk som du, eller ja. det finns få som är som du. du är så jävla bra, sån förebild.

du är fantastisk på alla sätt och vis.

Thomas

Sorry, men hur du än gör så kommer du inte ifrån det faktum att övervikt inte är bra. Även om du är söt och gillar din kropp så kommer det att påverka din hälsa negativt över tid.

Jag vill inte vara oartig, men jag menar det som ett gott råd.

Tila

så bra texter du skriver, man lär sig av dina texter. så sjukt bra skrivet! du är så vacker Linda-Marie!

Jennifer

Jag fick tårar i ögonen när jag läste detta.
För det är så rätt det du skrivit, precis allting.
Keep up the good work, du kommer bli en jävligt bra journalist!

kalle

NÅN SOM VILL KNULLA DIG

Jhhh

Jag tycker de du gjorde va verkligen modigt!! :)
Många beundrar dig för de du gjorde och jag är verkligen en av dem!! :)

SARAS FOTON&TECKNiNGAR

Sjukt bra skrivet! Och du är en stor inspirationskälla! Gryyyyymt! ♥

Jessica

Asså jag tycker verkligen att du är så modig ! Det är inte alla tjejer/kvinnor som vågar lägga ut bilder på sig själv såhär. Jag tycker du är vacker precis som du är ! Och låt aldrig någon trycka ner en så vacker o stark tjej som du !
Du har väl hört att mulligt är gulligt ? :)
Men jag vill bara säga att du är så stark ! Fortsätt med det ! För du är verkligen en förebild för andra !

yea

vika bomber till bröst daam

Brigita

Du verkar vara en otroligt klok kvinna med sunda ideal, trots att du är så väldigt ung. Är du så här klok redan nu, hur ska det då bli om 10-20år?!?

Liv

Må bare si at du er en super tøff jente med bein i nesen..å jeg ble så glaaad når jeg så bildet av deg.. Synes du er en kjempe vakker jente å er så enig i alt du skriver =)
Skulle ønske jeg hadde vært like tøff... Beundrer deg masse :)

Girly

Ja alla borde vi vara stolta över våra kroppar. För så länge vi själva trivs med vår kropp, spelar det betydligt mindre roll vad andra tycker om den.

M

bölar fan. känner mig alltid tjockast i rummet och har så många gånger tittat mig i spegeln och hatat kroppen jag ser så innerligt mycket. men den här texten, åh vad det kändes. man BORDE inte behöva skriva såna här texter, det BORDE vara självklart. men nu är det inte det, och då behövs texter som de här. tack.

Lollo

När jag satt och läste detta fick jag tårar i ögonen. Jag är sj en tjej med några "extra" kilo. Jag har varit missnöjd med min kropp så länge jag kan minnas. Har inte blvit mobbad eller så men JAG har mått otroligt dåligt över den.
För varje mening jag läste kände jag mitt självförtroende med min kropp växa!
Du har helt klart inspererat mig och jag kommer efter detta gå hela sommaren på stranden och visa upp min VACKRA kropp.

Tack för att du hjälpte mig!<3
Kram

Elin

Jag känner igen så mycket i det du skriver. Du har kommit längre än vad jag har gjort när det gäller att älska sin kropp men jag är påväg åt rätt håll. Det ger en lite boost att se din bild, det borde inte ge så stor respons som det gjorde men jag tycker att det var bra gjort! Om inte annat öppnade du mina ögon för att vara stolt över min kropp och börja se att den är lika fin som någon annans. Oavsett om man är smal eller kraftig eller någonstans där emellan så är man vacker. Så länge man mår bra så spelar det ingen roll. Så Tack, för att du hjälpt mig se lite klarare på mig själv!

Matsku

Tårarna rinner nerför mina kinder av dina kloka ord. En tankeväckare.

Fideliten

I Finland gillas och delas din bild också!! Du är så fin! Önskar att jag också hade modet att visa mig i annat än jeans och t-shirt... Kram på dig!!

alexzandra

Du är jättevacker!!

Marita Christine

Du er så vakker, så. Utrolig bra skrevet! :D

Anonym

Du är jättefin! Jag hoppas att jag någon dag kommer tycka att jag själv är det också. Kram.

Maria

Bästa texten jag läst på länge! Du är vacker, och du passade verkligen i den bikinin!

Jossa

Modigt att lägga upp bilden på nätet!
Du är riktigt fin! Ha en trevlig sommar nu! :-)

Evelina

Herregud vad vacker kropp du har, jag är själv lite mullig men jag tycker det är fint som hag får säga de själv... men har fått ta otroligt mkt skit pga att andra inte tycker det, jag önskar att jag var lika modig som dig... Respekt!♥

Sara

Riktigt bra skrivet! Kan bara lyfta på hatten

Chris

NU ÄR DEN HÄR! ;)
Jag svarar på lite kommentarer/mail som jag fått på mina videos!!
http://maskulint.se/okategoriserat/svar-pa-kommentarer/

a.a

Hittade hit tack vare gp.se och jag vill säga:
Jag älskar dig du starka underbara vackra människa! <3

rebecca

Jag tycker du är hur stark och modig som helst, nu kanske jag kan tycka om mig själv och kanske börja tycka att jag är fin. Bra!

Jonas F

Hej, bra bild på en vacker och sund kropp. Hoppas den inspirerar fler tjejer, smala såväl som mulliga och alla andra varianter, till att våga lägga upp semesterbilder eller bara vara så lättklädda dom vill på stranden.

Jenna

Word ;)

MelonJos

Jag såg att en kompis hade gillat din bild på facebook så jag klickade genast in på din blogglänk. Nu när jag suttit och läst genom ditt inlägg är jag mer än tårögd och exakt dina frågor svämmar över i mitt huvud. VARFÖR är vi så besatta av våra kroppar? Varför är SMAL = SNYGG?

Åh, äntligen en person som helt och hållet skiter i vad alla andra tycker och faktiskt som du säger kan ändra på något? Iaf en början till något bra! Min kropp utvecklades först av mina vänner, jag fick bröst och framför allt BREDA höfter. Sedan dess har jag alltid kännt mig större och mindre fin än mina SMALA vänner. Varje dag så försöker jag se positiva saker med min kropp, ena dagen så är jag nöjd med det jag ser andra dagen vill jag bara byta ut min kropp. Men det är sånna som du vi behöver fler av, som vågar och KAN visa världen att alla är inte smala och man KAN vara VACKER utan att man ser revbenen på en.

Du gjorde min kväll! Mitt självförtroende steg ytterligare ett steg, imorgon när vi ska till stranden igen ska jag vara stoltare än någonsin över att jag faktiskt HAR rumpa lår och breda höfter!

Puss och kram! Fortsätt med det du gör!

Cicalias FATshionblogg

Tycker att detta blogginlägg var fantastiskt! Just att du poängterar att en tjock/kurvig/fet kropp är LIKA vacker som en smal/slank/slimmad kropp. Att alla kroppar är lika vackra, lika dugliga. Jag tycker precis som dig, att alla människor är fina oavsett kroppsstorlek.

Synd att vissa tror att man "klankar ner" på en smal kropp bara för att man lägger ut en bild på en tjockare kropp. Det handlar ju om - precis som du säger - att visa att det finns en stor variation av kroppar!

Jag lägger ut bilder på outfits, men än har jag inte lagt ut någon bild på mig själv i badkläder. Får nog ta och göra det snart. :)

Kristian

Imponerad av bilden just av den anledningen du nämner att den är underrepresenterad. Men nu skriver jag bara för att tacka för den tankeställare du gett mig i och med dina ord. Även om jag är inne på samma spår så är det väldigt svårt för mig att helt förstå då jag själv varit på andra sidan av viktkraven (ska du inte äta mer... osv, för att jag va så smal när jag va mindre). Bra initiativ och ta åt dig av alla positiva kommentarer! Du är vacker!

Anne Bente

Det er utrolig flott å se og lese på denne siden ! Syntes det er synd det er så lenge og langt mellom hver gang noen trer frem og viser finger'n til dagens kroppspress og jantelov. Rett og slett gir en god lang faen i hva folk mener. Fordi vi DIGGER det! :D Hilsen fra Bodø/Norge :)

Anne Bente

Det er utrolig flott å se og lese på denne siden ! Syntes det er synd det er så lenge og langt mellom hver gang noen trer frem og viser finger'n til dagens kroppspress og jantelov. Rett og slett gir en god lang faen i hva folk mener. Fordi vi DIGGER det! :D Hilsen fra Bodø/Norge :)

Anne Bente

Beklager dobbel postinga :p

Anonym

Du är vacker exakt som du är!Bry dig inte om andra!

Sofia

Superbra skrivet!

Alva

Verkligen jättebra skrivet!

Anonym

Det är eftersom det finns kvinnor som du jag vågar skaffa fler barn. Tack.
Underbara människa.

Gunn Helene Nordgaard

All respekt til deg, du fantastiske kvinne!

Gunn Helene Nordgaard

All respekt til deg, du fantastiske kvinne!

E

Tack. <3

Marie

<3

Mia

<3 Tack för Dina kloka ord!

lindha

Jag kan känna igen mig väldigt mycket i det du skriver. Att våga. Jag lider av psoriasis och skyler pga det även jag min kropp. Kämpar varje dag med att känna mig fin trots något som uppfattas som fult och ibland äckligt. Även jag har fått mig en tankeställare och lite extra go för att fortsätta jobba på att älska min kropp(hud)!

Tack!!

Anonym

Tack!

Åsa

Såg din bild på Facebook och har nu läst ditt blogginlägg. Jag tycker att du ska vara stolt över vem du är och du är väldigt fin på kortet. Bättre att ha lite former än att vara jättesmal. Jag är själv överviktig så jag vet hur det är. Har liksom du provat på viktväktarna några gånger och räknat points och gått ner i vikt och sen gått upp igen. Man ska bli accepterad för den man är istället för den man ser ut att vara.

The Life Of Yarp - Live you life before someone else does it for you!

Önskar jag också kunde vara stolt över hur jag såg ut. Du är jättefin!

emily

du är så bra! jag har aldrig vågat att lägga upp en sån bild.. jag hatar hur jag ser ut och min kropp.. det borde vara fler människor som dig! även om jag får många komplimanger att jag har min kropp har fina kurvor o.s.v. så tittar jag på mig själv och tycker blä... kört hårt tjejen! p.g.a detta kan MÅNGA få hjälp att stärka sitt självförtroende.. att VÅGA! jag är en av dom :)

Ryska Kvinnor

Hej underbar bild du postat!

MANDRAGORA

En kompis på facebook gillade och delade en länk från dig och därmed läste jag vad som stod på Aftonbladet.

Bra skrivet!

Jag är precis som du. Som jag har hatat min kropp! När jag blev mamma kom förändringen och då hade jag hunnit bli 30. I går tog jag mitt premiärdopp på stranden och var glad och framför allt bekväm med min kropp!

Lainey

När jag läste ditt blogginlägg slogs jag först av att det var otroligt välskrivet, nyanserat och balanserat. Samtidigt kände jag ett hugg i hjärtat av att du så länge har exkluderat dig själv och föraktat din kropp som är stark, frisk och vacker. När jag var tonåring avskydde jag min kropp och hittade alltid något som var fel. Med en hälsosam vikt på 65 kilo fördelade på 177 cm ondgjorde jag mig ständigt över hur "tjock" jag var. Nu - 17 år senare - skäms jag över hur jag betedde mig, men allra mest känner jag mig oerhört sorgsen över att jag inte ville må bra, tycka om min kropp och vara stolt över den. Ingen annan kan vara jag, så jag är den enda som har möjlighet att välja att uppskatta den jag är och visa det för andra. Andra kan döma mig, men ingen annan än jag kan bestämma mitt värde som människa. Med tanke på den ytliga omvärld vi befinner oss i är det fortfarande svårt att fokusera på rätt saker, men jag önskar att fler väljer att må bra framför att ryckas med av den utseendefixerade masshysterin som faktiskt kränker vår integritet. Din röst kommer att bära dig långt.

Helena

Haha, du får mig att närapå önska att jag lägger upp bikinibilder på mig själv =). Gjorde det inte när jag vägde 50 kg, gör det inte nu 20 kg extra senare. För många år i mellanöstern har gett mig en annan syn på saker, och just bikinibilder är för mig privat. Men vilken respons du har fått!

Erik Pettersson

Hej
Vill bara säga att jag tycker att du ser väldigt vacker ut.
Såg artikeln på GP. Jag kanske tar mig mer tid att läsa din blogg en annan dag.
Gillar ditt initiativ.
Jag hade ju hellre valt en kropp som såg ut som din före en trådsmal.
Trådsmal kropp = inga kurvor, om man inte har tur eller gjort inplantat.
Tänk på de grabbar

Ha det fint
//Kille 24

WildaMathilda

Äsch, du är inte ett dugg "fet" tycker jag. Du är vackert mullig och den där bikinin är skitsnygg på din snygga kropp!
Förstår att du blev förvånad av alla reaktioner. Din kropp ser alldeles förträffligt, hälsosamt välmående och fin ut.
Heja dig!

Munsprej

Såg din bild som delades på FB. Du är perfekt och fin precis som du är!

Elin

Vet inte vad jag ska ta mig till, är så glad över att få läsa om dig. Skrev ett meddelande på facebook till dig i bara farten. Önskar att jag kunde formulera min hyllning till dig bättre, och framföra mitt djupa deltagande på ett starkare sätt... Detta är den sortens diskussion som jag engagerar mig mest av allt i. Skulle vara härligt att ha kontakt med dig, hoppas att du läser mitt facebook-meddelande. Lycka till i vilket fall som helst!

Esmeralda

Jag är glad att människor som du finns.

Ereeka - 20årig mamma till Jasmine ♥

Jätteroligt med all denna respons!
Jag tycker också det är konstigt att en helt normal kvinnokropp (som både du och jag har) är lite "tabu".
Vi är vackra :)

Anonym

Känner igen mig så sjukt mkt i dig, du gjorde värkligen min dag tack !! <3 Du är så stark precis så som du tänker precis va du har varit med om precis samma här fast jag är bara 13 jag har väl de jobbiga kvar men när jag känner så ska jag tänka på dina starka ord !! ! <3 :)
Mejla mig gärna skulle vara jätte mkt för mig: ellinorolsson99@gmail.com Kram <3

Gjest

Du har ikke former, men fett.

Sanna

Tack och åter tack! Fina kvinnliga former på kvinnlig kropp. Väldigt bra skrivet. Det hjälper och stöttar. Kram!

Alva

Jag håller helt med dig! Det är inte bara smala människor som är vackra, Alla är det. Jag har inte platt mage, jag har kurvor och jag är stolt över dom! Kravet som vissa har på sig själv och andra att vara smal är fel! Man ska få se ut hur man vill! Många säger till mig, precis som de sa till dig: -Men ska du verkligen äta mer? Herregud, jag är tretton år. Jag äter inte så mycket som de tror och latar mig inte hela tiden. men bara för att jag råkas äta med EN gång och ligga i soffan för länge EN gång så tror de att jag alltid gör det. Jag är så otroligt lycklig för att du vågade det som ingen annan vågade. Du har förändrat världen för alltid för vackra, kurviga kvinnor. Tack! :)

Anonym

Fin som fan!!!!!

Tess

Jag har alltid visa upp mig har inget i mot att göra det. Men man är alltid rädd för vad folk ska säga, jag får alltid någon tjej som trycker ner en och tycker man är patetisk osv. Men jag antar det bara är avens för att det själva inte vågar.
Hur man en ser ut ska man få synas och man ska få lägga upp vilka biler man en vill. Ingen ska vara där och trycka ned en :)
Jag bil så glad då tjejer med kurvor vågar visa sig. Jag tycker inte om mig själv och blir bara glad att få se andra en bara det smala tjejerna som visar upp sina sommar bilder. Vi alla ser olika ut och alla kroppsformer är vackra :D
Så stå på dig och visa upp dig, det mår vi kvinnor bra av :D
kraam

Anonym

Dem 20 BÄSTA bortförklaringarna till ogjord LÄXA! på fb delade bilden, hhöhö.

Niclas

Fantastisk innlegg! :D

Nisse

Det man märker av det här är att ingen verkar må bra av dagens skönhetsideal, själv har jag haft förhållanden som spruckit pga deras hat emot deras kroppar, när självhatet blir för stort skadar det mer än bara en individ.

Jag hoppas uppståndelsen för den här bilden får fler att inse att de är vackra som det är.
Att de duger precis som det är, och att de är ok att visa sina kurvor.

Ett bra sätt att börja förändringen på tror jag är att bojkotta tidningar med dessa trådsmala halvnakna tjejerna som är översminkade och retuscherade på omslaget.
För modebranschen hänvisar till att deras kunder vill ha dessa ideal och att de visar just det som deras kunder vill ha.
Med färre kunder måste de ändra på innehållet.

Och till sist ett stort grattis till dig Linda-Marie, för att du uppmärksammar en sak som inte borde vara någonting men som ändå är det.
Och för att du skapar lite uppståndelse kring det.

Elisabeth

Fy flate, jeg beundrer deg! Dette trenger vi mer av! Jeg håper flere velger å legge ut sine bilder uansett størrelse. Det skulle ikke vært snakk om størrelse. Men det er altfor mye fokus på trening, helse, kosthold og kropp i dagens samfunn. Jeg ser selv på avisforsidene på to av norges største aviser hver dag på jobb, og hvis ikke det handler om været, så handler det om kropp. Det er for dumt!
Jeg er selv 26 år, og har en gjennomsnittlig kropp, størrelse 40. Men jeg tør ikke legge ut bilder av meg selv i bikini, jeg tør ikke bade eller sole meg med bikinitruse, jeg velger shorts i stedet. Jeg velger klær som får valkene til å se mindre ut. Jeg prøver så godt jeg kan å velge sunnere mat i butikken, trener når jeg har lyst og ork, men spiser også den maten jeg liker og har lyst på. Jeg vil heller være lykkelig enn det som samfunnet kaller "perfekt", men jeg synes det er forbanna vanskelig å fokusere bort i fra kropp når alt alle andre fokuserer på er nettopp kropp!
Jeg er deg evig takknemlig for at du gjorde det jeg ikke turte selv. Du er fantastisk! :)

Wow...

Du är otroligt vacker :o Vem vet, om fler tjejer med kroppar som din fanns på stranden kanske jag också skulle gå dit ;)

Anonym

du är fucking grym!

Benedicte Andrea

Du skriver sinnsykt bra! det du skriver er helt rett og det er sånn det burde være! syns du har kjempe fin kropp jeg! jeg tørr ikke gå sånn på stranden engang, har hatt angst bare av å ta av meg genseren i sommervarmen.. har manga ganger bare nesten fått heteslag istedet for å kle av meg å vise bare en flik av hud, utenom ansikt og underarmmer :) så jeg ble veldig glad når jeg så bildet ditt og leste det du og flere andre hadde skrevet rundt det bildet :) "tommel opp" for deg!

Benedicte Andrea

Du skriver sinnsykt bra! det du skriver er helt rett og det er sånn det burde være! syns du har kjempe fin kropp jeg! jeg tørr ikke gå sånn på stranden engang, har hatt angst bare av å ta av meg genseren i sommervarmen.. har manga ganger bare nesten fått heteslag istedet for å kle av meg å vise bare en flik av hud, utenom ansikt og underarmmer :) så jeg ble veldig glad når jeg så bildet ditt og leste det du og flere andre hadde skrevet rundt det bildet :) "tommel opp" for deg!

Niklas Starow

Manuell pingback:

http://niklasstarow.wordpress.com/2012/07/27/linda-mariie-monroe/

mathilda

Måste bara säga att du är sjukt vacker och modig. Jag är själv lite mullig och rund och jag skäms över min kropp ngt otroligt. Men jag känner verkligen precis som dig. Det finns inte ett dugg att skämas över. Varför gör man det då? jo dom flestas ideal om hur man skall se ut att pinnsmal och stora bröst. Jo tack alla är fina på sitt eget sätt, inse det gott folk!

Madeleine

Huvudsaken är att man är frisk och mår bra, vilket du uppenbarligen är/gör. Jättebra att du slutat med ohälsosamma dieter så som viktväktarna och sånt skit!

Kystkvinnen

Du er bare så utrolig flott og vakker. :-)

Sandra

Jeg ELSKER deg! Og du har helt rett, det er noe som er helt feil i det samfunnet vi lever i. Du har en helt nydelig kropp, og INGEN bør være flau over kroppen sin! You go girl! Du kommer til å nå langt her i verden! :-D Igjen: JEG ELSKER DEG

Marie

Ärligt talat! Du är fan mer modigare
Hoppas att detta sprider vidare ;)

Lars

Tycker du är riktigt snygg. Är det nått jag hatar så är der tjejer utan kurvor! Du är perfekt!

Maria

Just denna snea syn på hur människor ska se ut kan du förändra, tack vare att du studerar till journalist! Du har redan tagit steget mot att förändra och du berör så många med denna bilden och blogginlägget!
Du har berört mig och jag önskar dig all lycka i studierna och i framtiden!
Tack för att en grymt snygg brud som du vill förändra samhället!

sanna

Super,du kommer bli en förebild för många osäkra tjejer. Kan inte annat än att ge dig styrka till att fortsätta njuta av livet precis så som du är.

Sigrid

Suck. Hela debatten om det ær vackert att vara tjock vs smal bottnar fortfarande i samma tankegång:

Tjejer måste tydligtvis fortfarande vara vackra før att vara værda något.Tobias

Underbart. Du är klok som en uggla. Fortsätt påverka och inspirera. Må bra. Hejdå.

Joel

Jag är rätt ställd. Du är jättefin men i min värld är du inte på något sätt "stor". Jag tror och hoppas att jättereaktionen här är lite av en runaway reaktion i samma stil som virala videor. Några reagerar och därför reagerar fler och sedan blir de så många att rena mängden reaktioner är vad som uppmärksammas.

Jag tror att de som har ett ideal som talar för en 50kg kropp på en kvinna är mest lättpåverkade tonåringar (inte för att alla tonåringar är det men de är inte ovanliga) och muppiga yuppies. Normala män och kvinnor tror jag föredrar normala kroppar.

Kenneth

Tycker du är fin på bilden, absolut inget fel alls.

Klara

Hej Linda-Marie!

När jag läser din text blir jag rörd till tårar. När jag läser om hur du blivit mobbad, att människor har skrattat åt din kropp, att de sårat dig så in i helvete mycket blir jag fruktansvärt ledsen. Jag blir ledsen över att mänskligheten kan vara så förskräckligt grym. Att man kan bete sig mot en medmännsika på detta sätt gör mig arg och besviken. Men, det är ju inte precis något nytt att det finns de som är osäkra i sig själva och därför klankar ner på andra för att kanske känna sig lite bättre. Jag undrar bara hur FAN dom tänker?

Jag tycker inte, precis som du säger, att man ska behöva vara extra modig för att lägga ut en bild på sig själv endast för att man väger mer än andra. I en fungerande och hälsosam värld skulle man inte ens behöva fundera över detta. Tyvärr är världen långt ifrån perfekt.

Det gör mig glad att höra att du är nöjd med din kropp och att du struntar i vad andra tycker, precis så borde alla människor göra. Jag själv är smal och lång och har fortfaranade inte riktigt blivit tillfreds med min kropp. Jag har haft ätstörningar sen jag gick i sjuan (är nu tjugo år) som har gått upp och ner. Men nu äntligen är allting på väg åt rätt håll. Jag har gått upp i vikt, tränar och äter tillräckligt bra och försöker få bukt på alla dåliga tankar om mig själv. Jag unnar mig saker och känner mig mer nöjd än jag gjort på väldigt länge. För det är inte sig själv man ska ändra på, det är sättet att se på sig själv och på andra. Att vara nöjd med sig själv är bland det svåraste som finns, men det är verkligen värt att jobba på. För älskar man sig själv blir det mycket enklare att älska andra.

Jag vill avluta med att tacka dig för att du skrivit detta. Det är så rörande och bra och jag önskar dig all lycka till!

Du är en stark kvinna, glöm aldrig det!

Mari

du är supersnygg!

XXL

DU ÄR PERFEKT !

Charlotte

Såg om dig i GT och måste bara säga ALL CREDITS till dig. Jätte starkt och du är jätte vacker.

Lycka till med allt :)

Anders

Du är jävulskt vacker!

selin

du fick verkligen ut allt som stämde.

anna

jag delade den på facebook för att jag tycker du har rätt, modig och framförallt är lite av en förebild. tyvärr så kommer folk snart att ha glömt det

Daniella

Jag tycker verkligen om din bild, det är svensk sommar för mig! Jag tycker det är så tråkigt med människorna som i fråga sätter att flickor får känna sig vackra. Jag tycker att det är en självklarhet att en flicka ska känna sig vacker och stolt över sig och sin kropp, vem kan säga att någon inte är vacker nog att inte lägga ut bilderna på sig själv :-)

Anonym

vakker og modig. Heier på kvinner som deg :-)

Kattis

Där satt den! Plötsligt inte lika oroad över mina semesterkilon.

IndianaRex

Såg att en min fb-kompis hade kommenterat på ditt foto, och kom hit till texten. Sååå fint, tack för det stämningsfulla fotot och för texten. Och ja, tack föratt du vågade :)
Jo, världen är förvrängd. Men det kommer aldrig att ändras om inte tjejer som du vågar sätta upp bilder på sina kroppar. ♥

Simon Åslund

Fin bild på en vacker kropp som inte behöver försvaras med tusentals tecken skrift.

Sara

Fantastiskt inlägg! Du är vacker.

Simon Åslund

Fin bild på en vacker kropp som inte behöver försvaras med tusentals tecken skrift.

Maja

När man vågar göra något som många inte vågar eller kan med så är man lite modig ändå men inte på ett negativt sätt utan ett "må bra" sätt.
När jag läste början av din text så var det som jag själv kunde ha skrivit likadant och jag tror många med mig känner igen sig i det du skriver.
Som du skrev gör något med alla denna uppmärksamhet. Vi är vackra, stora som små

heekka

Jag som kvinna tycker om det jag ser... En härlig, vacker kropp med kurvor.

Anna-Karin

<3 Härligt!

Göran

Härlig bild. - Men ännu härligare läsning!
Att dömas efter sin kropp är bedrövligt, att det sedan kan få människor att själva döma sig på samma grunder än sorgligare! Skönt att se att du tagit dig förbi den fällan och kanske med detta kan hjälpa några andra att göra det!

Felicia

Fina du! <3

Therese

Det här var nog ett av de klokaste inlägg jag nånsin har läst. Det glädjer mig verkligen att du på riktigt älskar din kropp och tycker att den är vacker. Och att du lyckats vända dina negativa erfarenheter till nåt positivt. Det har du min (och uppenbarligen många andras) beundran för.

Annika Berg

Vacker bild och viktiga ord!
Strunta i de barnsliga, negativa kommentarerna på fb. Du är stark och vacker, inspirerande och viktig.
Kramar Annika

SB

Wow! Din kropp är vacker. Din själ är också vacker! Du tänker livsbejakande, generöst och klokt! Härligt att läsa dig. All lycka till i framtiden!

Bee

Bra skrivet. Stå på dig!

Anna

Tack.

.....vacker....

Jag förstår inget. Du har ju en otroligt vacker kropp!!! Hela du är vacker....

Lisbeth Falling

Du er modig og tøff og vakker! Utrolig fint innlegg :-)

Felicia

Fy fan vad du är GRYM. Och vad otroligt glad jag är att det finns så kloka människor som du. Puss på dig

Felicia

Fy fan vad du är GRYM. Och vad otroligt glad jag är att det finns så kloka människor som du. Puss på dig

josefin

Herregud!! Det är helt sinnessjuk att du fick så mycket kommentarer för en strandbild! Vad är det för knäppa människor som finns på denna jord egentligen???

Men du är stark nog att tackla skiten, grymma du! Världen är verkligen snevriden, men det är bra att det finns engagerade själar som du som kan förklara lite vett för folk! Grymt bra!

Matilda

TACK! Måste jag säga. Du har fått mig att må mycket bättre. Jag gick i bikini i går och det kändes jätte bra. Jag råkade till o med bränna mig i solen, Haha. Min kropp är lite som din o jag är 14 år sommar nu.

matilda

TACK! Måste jag säga. Du har fått mig att må mycket bättre. Jag gick i bikini i går och det kändes jätte bra. Jag råkade till o med bränna mig i solen, Haha. Min kropp är lite som din o jag är 14 år sommar nu. :D

matilda

TACK! Måste jag säga. Du har fått mig att må mycket bättre. Jag gick i bikini i går och det kändes jätte bra. Jag råkade till o med bränna mig i solen, Haha. Min kropp är lite som din o jag är 14 år sommar nu. :D

queen

bra gjort

herr mafrodit

Det är synd att folk tycker så illa om sina kroppar, oavsett om de är smala eller tjocka. En sån här bild borde inte få folk att reagera. Den ska vara en i mängden bland smala och tjocka.

Sen att folk inte borde vara överviktiga av hälsoskäl är en annan sak. Jag ser gärna att folkhälsan blir bättre i och med att folk blir smalare/normalviktiga. Det vore nyttigt för människan.

Men klart tjejen är vacker och ska få visa sin kropp lika mycket som vem som helst.

lottas.webblogg.se

Så jävla bra är du. <3 Du är sjukt vacker, stå på dig och fortsätt i den stilen du gör, kramis!

Mikael

Jag tycker du, och alla andra tjejer ska sluta att lägga upp lättklädda bilder på er själva. Ni fördummar det kvinnliga könet. Jag tycker även att män som lägger ut lättklädd bilder är korkade, dock tycks det vara fler tjejer som gör det. Skaffa dig ett liv!

Conny Delshagen

som fotograf med en hel del olika modeller framför kameran kan jag bara säga att du ser fin ut. Det viktiga är att du känner dig vacker, då utstrålar du det. Vill du någon gång bli fotograferad pro style så bara hör av dig.

Mette Picaut

Heja, heja dig fina tjejen!!!
Kram Mette

Colin

You are even MORE beautiful then your picture itself suggests, and that comes from the thoughts expressed in your post and the courage contained therein.

Fear not. One accidental reader of this blog thinks you are unutterably lovely. Breathtaking and Brave at the same time. My heavens, what's NOT to like?

Robin Cavallin

Jag tycker att din text är välskriven, personlig och att du driver diskursen vidare är för mig guld värt. Kommer hålla ögonen öppna för hur det hela utvecklar sig :)

Amanda

ALLTSÅ NEJ! Den här kroppen är inte alls något bra ideal och kommer inte bli så länge den bär på övervikt. oavsett om kroppen mår "bra" nu s kommer den absolut inte göra det om några år.

Varför peppar man någon till att vara överviktig? det är sjukt.. Oavsett hur nyttigt man äter så tar kroppen stryk av övervikt och man får mycket lättare allt från diabetes till hjärtinfarkter.

Säger inte att man ska skämmas över sin kropp, bara tånka på sitt liv och sin hälsa

Såna här tjejer är Aldeles för stolta för sitt eget bästa, kämpa lite istället, tänk på dina framtida barn, ska dom behöva lida för att deras mamma dör i förtid för att hon var för stolt för att gå ner i vikt.. egoistiskt.

Stefan

Du är inte på något sätt fet, äcklig eller andra saker som människor kan komma på för skällsord. Du är vacker. Och du har en vacker och naturlig kropp. Så länge som man själv mår bra så skall man inte försöka passa in i någon form av ideal. Jag tar en naturlig lite större kvinna vilken dag som helst över en supersmal med onaturliga bröst. Det är som jag har sagt till mina kompisar. Jag bryr mig inte om hur en kvinnas kropp är skapt, så länge som den inte är fylld med plast. STÅ PÅ DIG! Du ÄR vacker!

Maritha

Bikinin är jättefin, och DU är jättefin! Du verkar vara en tjej med skinn på näsan, så du kommer säkert att kunna bli en duktig journalist som gör stooor skillnad! Kramar till dig!

Annika

Jag tycker också din kropp är snygg. Jag, som jobbar hårt med att gå ner i vikt eftersom jag väger betydligt mer än du, vet trots allt en del om övervikt. En person som du som tränar och äter sunt är i många fall hälsosammare även med extrakilona än en smalare som inte tränar och äter sunt. Alla människor är inte skapta till att vara fotomodeller och det är väl bra. Dessutom undrar jag hur idioterna som skriver elakheter om dig tänker. Vilka små människor de måste vara!!

Jag hejar på dig och hoppas att du fortsätter tycka om dig själv precis som du är.

Petra Gyllinge

jag har tre döttrar - hoppas att de kommer att bli lika starka som du! jag är lika trött på detta fokus på kroppsutseendet som du är. Oavsett om det gäller för smala eller för tjocka, för håriga eller för lite hår, män som kvinnor! Dags att slå ett slag för "den vanliga kroppen"

Hanna

Du ær fin.
Bra skrivet inlægg.
MEN jag måste sæga att det ær førvånande att du inte har badat innan nu! Førsta doppet! OJOJOJ!
Ha en fin dag!
Många kramar

mee

Bra jobbat tjejen !!!

ADS

Men för i helvete sluta normalisera sjuklig övervikt!

Karin

TACK! Äntligen <3

Ann-Sofie

Känns som att du är den modell som xlnt kappahl söker.
Tack för det du gjort!

Pia

Go girl!! Du är fantastisk!!

Kali

Skitbra text! Jag är "normalviktig" (vad nu det betyder) efter en tid med lite övervikt, och jag längtar efter att min kropp och prestation ska slippa bli utvärderad, värderad och bedömd. Att bli klassad som kurvig, äckel-hårig, tjock eller i kontrast snygg, vacker etc skapar på olika sätt tvång och ramar som begränsar och förminskar. Om jag betraktas som snygg har jag gjort rätt och måste fortsätta på det sättet för att fortsätta duga. Men jag vill inte duga, jag vill finnas och vara och älska. Så skönt att få vara en naken, vaken människa. På stranden, under kläderna eller var som helst.

lindahaukaas

Vakker kropp! :D

Kazzira

Tusen takk! Du er så vakker! Takk for at du viser meg og andre som meg at det ikke er noe å skamme seg over, å se anderledes ut enn det som fremstilles til vanlig. Nå får jeg lyst til å vise meg frem, noe som jeg aldri før har overhode tenkt på. Du viser at man er vakker uansett! Takk <3

Emma

Så jäkla bra skrivet! Du är min idol!

Ottilia

Du är fantastisk! Inte för din kropp, även om den är otroligt vacker, men ditt inlägg i debatten är otroligt välskrivet och belyser verkligen kärnan i problematiken. Det faktum att det faktiskt behöver ligga mod bakom att publicera en bild på en kropp som inte är pinnsmal. Jag beundrar dig för den styrkan du har skaffat dig, din skönhet och din vältalighet!

Anonym

Så vacker, hoppas att mina döttrar, ja allas döttrar ser bilden o förstår att vackert inte alltid innebär sjukt magert. Glad att du finns vackra tjej:)

Kristin

Hoppas att alla underbara tjejer där ute blir stärkta av dig :) stark text o fin bild kram

Freja

Oj, vad klokt och bra skrivet. Tack!

Jag hoppas att ditt budskap når ut och framför allt går in i så många som möjligt. Det vore underbart med en framtid utan särskilda ideal, en framtid där alla magar betraktas som vackra av allmänheten.

Tanja

Det skulle kunna vara jag på bilden! Jag har just kommit tillbaka från några dagars semester på Irland då jag hälsade på min syster. Hon pratade mycket om kulturskillnader om man jämför Irland och Sverige. I Irland bryr man sig inte om ålder och utseende. De struntar fullständigt i hur många kilon man väger eller vilket år man är född. Nu förstår jag varför min syster inte vill flytta tillbaka till Sverige. Tänk att leva i ett sånt samhälle!

Erik

Du är så jävla bra! Blev riktigt rörd över att du står rakryggad och är så självutlämnande. Jag skiter i utseendet, den styrka och den självkänsla du visar är sjukt attraktiv.

Julia

Du skriver "för att jag är annorlunda" jag skulle vilja säga; för att du är NORMAL!! :)

Anders

Fin bild. Det faktum att det blev sån uppståndelse kring den säger en hel del om världen vi lever i.

Pernilla

Jag håller med (och hejar) på dig:)!

nicole

alla är fina på sitt sätt, riktigt bra skrivet med !

Rebecca

Önskar jag var lika stark som du verkar vara!

Mette Ofir

Altså vildt med sådan en furore over et strandfoto. Derfor, på banen alle kvinder og mænd i alle størrelser - lad os se mere dokumentation af cellulitis, lår med gardiner, arme med vinkefedt, kroppe med rynker og buler og deller og håndtag. Tæer der krummer, hår der falmer, tænder der gulner og hvad I ellers går og putter med. Frem med det hele - ud på stranden og vis det frem for verden, som ved grød trænger til flere nuancer, hvis dette billede kan afstedkomme sådan en debat!

Daniel

Jag har läst och kikat på bilder och har nu kommit fram till några saker. Först och främst så tycker jag att du är jättefin! Jag vill bara krama dig och lära känna dig! Du är jätteduktig på att skriva och har för övrigt bra musiksmak :-)

Eftersom att du förmodligen inte kommer att återkoppla till mig så kan jag bara avsluta med att önska dig lycka till i framtiden! :-)

Anna

Du är fantastisk. Och mycket, mycket vacker!

Jan Erikson

Helt underbar bild. Så härligt att få se en riktig kropp i en slags triumf som omväxling. Det här är naturlig skönhet när den är som bäst. Den här bilden utstrålar både yttre och inre skönhet.
I övrigt: - Utseende är bara ett mått på hur skinnet är spänt över fläsket!

Lillakikki

Jag började gråta då jag läste detta! Du är en stark tjej som verkligen vågade vissa hur vi kvinnor ser ut med former! Det är väldigt många som följer de smala tjejerna i tidningarna och inte vågar lägga upp en sådan bild som du nu ha gjort. Du är väldigt stark och ibland önskade man att man själv hade de inom sig. Men stå upp på dig själv och gö det som känns bäst för dig.. du kommer komma långt!

Biggan

Tack för ditt inlägg och för din bild!! Är en tjej som också gråtit över min stora kropp och tyckt att jag varit ful!!
Tack vare din bild så blir jag glad att du vågar lägga ut din bild!!
Bra gjort och bra skrivet!!! Hälsningar Biggan

Synne

Leste om deg i en norsk nettavis i går, og kom senere inn på bloggen. Du skriver veldig bra, og det er viktig at du tar opp det du gjør i dette innlegget. Jeg er glad du er fornøyd med hvordan du ser ut, slik alle burde være.

Andrea

Fantastiskt vacker kropp!! :) Och vilket bra inlägg!!

Cecilia

Du inspirerar mig! Tack!!!

Fra Østen

Det er utrolig bra at du viser mot og vil kjempe mot kroppsfokus Ingen skal syns en selv er stygg. alle er forskjellige og det skal vi være, både i utseende og personlighet. Men er dette riktig måte å gjøre det på.. Jeg er vanvittig lei det behovet unge mennesker har ved å legge ut halvnakne bilder av seg selv, kun for å vise kropp. Det er et usunt fokus. Hva er det med denne "forside-generasjonen". Før kunne man lese avisa uten å se nakne og halvnakne kvinner på annenhver side. Nå utlverer alle og enhver seg hvor som helst, og det er akseptert. Går det ikke ann samme hvor pen kropp man har og vise den til sin utvalgte. Holder det ikke at den ene som det er naturlig for skal se din kropp og elsker den for det den er. Ikke bruke seg opp på "VI menn" forside og annet søppel? Denne saken har to sider alle har rett til å bli akseptert, og det må vi kjempe for, men vil vi virkelig bli sett på som objekter, nå som likestillingen har kommet så langt? Vi skal selvfølgelig kunne gå i bikini og føle oss vel på stranden, for dette er praktisk, og vi skal kunne ta strandbilder for minner. Men legge det ut kun som kropp for alle å se. Hvorfor skal behovet for å vise seg og hele tiden kreve annerkjennelse for hvordan kroppen er? Kan vi ikke kjempe sammen om det rette fokus, ikke utstilling av kropp. I Afganistan blir kvinner tvunget til å gå i burka, her for å bli sett og "annerkjent" stiller Lene Nystrøm opp med mus og pupper på utstilling. Er det sånn vi vil ha det..Det finnes vel en mellomting. Vi må kjempe sammen for at alle skal bli akseptert slik som en er, og ikke behøve å kle av seg.

Becka

Måste bara säga att du är underbart vacker!!

Åsa

Underbart skrivet! Du är vacker som du är. Hemskt att folk tryckt ner dig i så många år! Stor kram till dig!

BabyBlueKnight

Bra skrivet och gjort! Den promille av befolkningen som har "perfekta" kroppar kan gott dela med sig av utrymmet. Förstår inte hur folk ens kan ha ont av detta eller känna sig tvingade att lämna negativa kommentarer, hur mår dom kan man ju undra?

Du är fin, stå på dig! <3

Petra Hall

Kanonbra skrivet! Kram från en tjock tant!

Cornelia

Hej! Du är suverän! Att våga är bra! Jag håller på med en fotobok med folk med budskapet hade gärna vilja ha dig med. Kontakta mig. Ciao Cornelia

Camilla johansson

Du är finfin & tack för att du delar med dig !!

Malin

Alla är vackra på sitt eget sätt, håller helt klart med dig, bra text! :)

Anna

Jag halkade in på din blogg för något eller några år sedan och kommenterade väl ungefär att du la mycket energi på att se upp till div. manliga bloggare och journalister, men jag kunde ana att i framtiden kommer det vara de som ser upp till dig. Och nu stöter jag på din blogg igen och ser att du är på väg. Otroligt starkt gjort att lägga upp bilden, bra tanke och bra text! Tack för att du ger oss alla en tankeställare oavsett kroppsform.

PS, jag hoppas att om några år, när du har slagit igenom på riktigt, så har samhället ändrats så att frågan om din vikt inte längre är en issue för folk. Typ som det är för män idag.

Anonym

Vad tror ni är ett större problem, övervikt eller anorexia?

Staffan

Ja, du är vacker! Hade jag varit lite yngre hade jag med stort nöje dejtat dig.
Dock noterar jag en intressant sak under rubriken "Kärlek". Du verkar själv ha en förkärlek för pinnsmala killar. Det luktar lite hyckleri måste jag säga...

Anonym

fast du är inte fin. du är fet. visst, du kan inte se det själv, men du är fan fet. på riktigt. kallar du dig själv "inte särskilt stor"? skaffa glasögon, grisen.

Dennis

Beautiful! Let's hope this will inspire more girls and not be ashamed of their body. Greetings from the Netherlands!

Ullrika

Du är STACK och MODIG (också)! Egenskaper väl så viktiga mitt i allt "tjöt" om utseende :) men ja, du är vacker också!

Martine van Schaik

I can't read Swedish, I saw yor picture on a newsnet here in Holland. Wanted to tell you, I very much like what you did and I think you're absolutely right!
Thank you for sharing it with us, you're a example for the commercial world, who want to give us, woman a bad feeling about the way we look ( created by Mother nature ). The commercial world wants to create a vision how people should look like. Man do like the sight of skinny woman, but believe me, when they want to make love to a woman, they want to make love to a woman who has "lovehandles" .
Beauty is what's inside of us, just gotta show it, the it doesn't matter how we look like....
Wishing you a beautifull, warm and loving sunday!

Fredrik

KONSTIGT ATT JAG INTE HAR SET BILDEN PÅ FB OM DEN NU ÄR SÅ POPULÄR?:s SKUMT

Nick

Hur kan du säga att din kropp mår bra när du har minst 20 kilo i övervikt? Det finns ju nåt som heter BMI. Där ser du ganska fort att du är väldigt överviktig. Att kalla detta kurvor är ju bara att lura sig själv. Jag gillar absolut inte det smala, men detta är ju inte sunt.

Att hylla en kvinna som uppenbarligen kommer förkorta sin egen levnadstid är inte rätt.

Sen tycker såklart knubbiga män och kvinnor att det är underbart med någon som vågar stå upp för sin övervikt, på så sätt känner de sig mer bekväma i sin egen kropp. Hade du lagt upp en bild där du kanske visar att du gått ner några kilon så hade det varit mer imponerande. Lycka till.

Nick

Hur kan du säga att din kropp mår bra när du har minst 20 kilo i övervikt? Det finns ju nåt som heter BMI. Där ser du ganska fort att du är väldigt överviktig. Att kalla detta kurvor är ju bara att lura sig själv. Jag gillar absolut inte det smala, men detta är ju inte sunt.

Att hylla en kvinna som uppenbarligen kommer förkorta sin egen levnadstid är inte rätt.

Sen tycker såklart knubbiga män och kvinnor att det är underbart med någon som vågar stå upp för sin övervikt, på så sätt känner de sig mer bekväma i sin egen kropp. Hade du lagt upp en bild där du kanske visar att du gått ner några kilon så hade det varit mer imponerande. Lycka till.

jeanette sandelin

word!
i'm just ♥-ing this :)

David

You are fucking fat and ugly. You should be burned.

Dennis

Hei hei! In my opinion, you are a very nice looking girl but not everybody will agree because you dont match the stereotype 'beautiful' girl? Be proud of who or what you are and just let people talk...

Love,
Dennis
The Netherlands

Dennis

Hei hei! In my opinion, you are a very nice looking girl but not everybody will agree because you dont match the stereotype 'beautiful' girl? Be proud of who or what you are and just let people talk...

Love,
Dennis
The Netherlands

Caroline

Min første tanke da jeg så bildet var "Flott dame!"
Kvinner er vakre uansett fasong, og det er feil å si at "ekte jenter har kurver", men likevel var det noe ekstra flott over akkurat DIN kropp. Jeg tror det kalles SELVTILLIT.
Du er vakker, og du er et utrolig godt forbilde! Jeg tror du har helt rett i at du faktisk kan påvirke det forskrudde samfunnet.
Lykke til! ♥

J.

Jag ser ingen smal, mullig eller tjock person på bilden, ser bara en välmående, vacker och hälsosam kvinna som njuter av att leva livet! Något som vi alla egentligen borde ägna oss tiden att göra än att vara så extremt fixerade av kropp och vikt.

chris

Like we say in the states,stacked up like dirty clothes.In a great way,you are beautiful !!!!

shaa

go girl! u are so right
i love the way you write

Emmie&FatimaÄr du en riktig fashionista? Och vill ha shorts som är lika unika som du själv? I så fall bör du kolla in våra handgjorda shorts och bli hotlikehell! http://hotlikehell.webblogg.se/

Sofia

Hej, ville bara säga att jag älskar din text och önskar själv att jag vore så säker i mig själv med minst 20 kilo övervikt och en mamma-mage som hänger i dinglar nere vid knäna (nåja) tillsammans med brösten. Men du inspirerar mig att ta tag i mitt hemska självförtroende.
TACK.
Bland miljoner kommentarer så hoppas jag du ser denna!
/ Sofia

simon

Thanks! I really love women with curves!
and I hope more women start being proud of what they look like!

Jasmine

Ett så fantastiskt inlägg! Tack för det. Jag måste beundra dig (och din kropp) - och jag tror inte att jag är ensam. Du kommer att göra skillnad; journalistyrket kommer säkert passa dig bra. Kanske stöter vi på varandra en dag, för jag vill också förändra världen. Tack.
Kram

chriss

:P

Amanda

man ska vara stolt över sin kropp men är man överviktigt så är det ohälsosamt. och dom som är överviktiga och lever på sin jävla stolthet istället för att göra något åt det hoppas jag verkligen inte skaffar barn, stackars barn vars mamma dör vid 50-60 på gund av övervikt som man är för lat och stolt för att göra något åt. fuck that. ja alla är vackra som dom är, men varför uppmuntra folk att fortsätta vara överviktiga? det är som att önska livet ur någon.

Övervikt är något man kan göra något åt och fruktansvärt egoistiskt om man inte gör det, man har anhöriga att tänka på. Min åsikt är att det är lika egoistiskt som självmord, för övervikt Är ett långsamt sådant..

synd bara att denna kommentar blur borttagen eftersom man inte får ha en annan åsikt än någon annan här.

Mats

Börjar nästan gråta när jag läser din fina text. Och då är jag ändå en kille/man på 36 år. Tack för att du finns.

Lisa

Önskar att jag var lika modig som du! Och klok.

Peter

Modigt! Stå på dig! Tack för att du hjälper andra tjejer.

pilla

Häftigt gjort!

Stamp-E

tjo flöjt... har ju inte facebook, så jag får skriva ett hej här... Big Up girl...

Ha en bra dag.

MVH Stamp-E

Heddy

Tack för både bilden och texten!! Det blir en bra journalist av dig, fortsätt att arbeta mot fördomar och dumhet!

Nette

Jag fattar inte allt stohej. Du är inte ens tjock. Människor är konstiga. Du har en fin kropp :)

Yohanna i Las Palmas

Ja jag såg allt rabalder det hade blivit om din fina bild och var naturligtvis tvungen att kika in här och läsa lite.
Jag har haft lite kamp om det där med att låren går ihop, men det blev inget rabalder över det ;)

Lycka till och bra facebookat ;)

Hälsningar
Yohanna

erica

HELT FANTASTISK KROPP! så jävla vacker. tack för otroligt mkt pepp.

Oskar

Ja, stå på dig! Du är vacker :)

Den huvudlöste riddaren

Du skriver att du har lipat över din kropp och blivit mobbad, varför har du inte tagit tag i livet och bytt din ohälsosamma kost till det bättre samt börjat träna stenhårt för att ta steget till en kropp du kan stå och le åt i timmar i spegeln. Tjocka och trådsmala människor kommer aldrig lysa i mina ögon.
Finns ingen stolthet eller ära i lata eller trådsmala fjortis tjejer.

Alla ni tjocka individer där ute i Sverige börja träna samt byt kosthållning. Se sedan till att bygga upp eran självkänsla så kommer självförtroendet på köpet.

Fettman ökar för varje år i detta landet så ta er i kragen och börja ett nytt liv!

PS! Trivs otroligt bra med mig själv. Har gått från att vara en liten sparris till att ha utvecklats fysiskt, mentalt samt personligt. Har även gått från "jag kan inte" till ingenting är omöjligt. För med rätt vilja kan man åstadkomma det mesta.

Den huvudlöse riddaren

Du skriver att du har lipat över din kropp och blivit mobbad, varför har du inte tagit tag i livet och bytt din ohälsosamma kost till det bättre samt börjat träna stenhårt för att ta steget till en kropp du kan stå och le åt i timmar i spegeln. Tjocka och trådsmala människor kommer aldrig lysa i mina ögon.
Finns ingen stolthet eller ära i lata eller trådsmala fjortis tjejer.

Alla ni tjocka individer där ute i Sverige börja träna samt byt kosthållning. Se sedan till att bygga upp eran självkänsla så kommer självförtroendet på köpet.

Fettman ökar för varje år i detta landet så ta er i kragen och börja ett nytt liv!

PS! Trivs otroligt bra med mig själv. Har gått från att vara en liten sparris till att ha utvecklats fysiskt, mentalt samt personligt. Har även gått från "jag kan inte" till ingenting är omöjligt. För med rätt vilja kan man åstadkomma det mesta.

M Monroe

Du är en mycket klok kvinna (o: Tänk om alla andra kvinnor också vore lika kloka? Tror det är mycket kvinnorna själva som satt den här sjuka pressen på sig att man måste se ut på ett visst sätt för att duga. Om vi bara kunde älska oss som vi är, så skulle alla andra inklusive män också kunna göra det utan så mycket värderingar. Lycka och skönhet kommer inifrån och sitter inte i smalhet eller kurvor. Jag har varit både smal och nu rundare, men inte var jag lyckligare för att jag var smal...Äkta lycka kommer inifrån. Många kramar till dig (o:

Stefy

Bravissima.......chi mi traduce in italiano????

Kajsa

Vackra, vackra tjej. :)

Realisten

JAg är trött på att folk konstant blandar ihop "kurvig" och "överviktig". En kvinna är kurvig om hon har timglasform på överkroppen, dvs det smalnar av mot midjan och vidgas mot brösten och höfterna.
En överviktig person KAN vara kurvig, för en del behåller proportionerna även när de fläskar ut, men de är med största sannolikhet inte kurviga. Bara feta.

Sluta missbruka ordet kurvig!

Linda

Det är en sjuklig utseendefixerad värld vi lever i sen långt tillbaka, vilket är tragiskt. Jag tycker alla är vackra. Oavsett utseende, ålder, vikt, längd osv. Det är nästintill obegripligt att man ska behöva ta till försvar hur man ser ut eller försvara någon hur dom ser ut. Det är det mest normala i världen, att bara finnas, att ha ett utseende. Jag förstår ingenting alls om hur utseendet kan vara av någon som helst betydelse. För mej existerar det inte, alla är precis lika värda, lika fina!

Linda

Det är en sjuklig utseendefixerad värld vi lever i sen långt tillbaka, vilket är tragiskt. Jag tycker alla är vackra. Oavsett utseende, vikt, längd osv. Det är nästintill obegripligt att man ska behöva ta till försvar hur man ser ut eller försvara någon hur dom ser ut. Det är det mest normala i världen, att bara finnas, att ha ett utseende. Jag förstår ingenting alls om hur utseendet kan vara av någon som helst betydelse. För mej existerar det inte, alla är precis lika värda, lika fina!

Confused

Fint o så, men är inte tanken att vi ska hemskt gärna sluta objektifiera kvinnokroppar överlag? Inte bara "snygga", men också andra? Det blir så konstigt ibland. Först skriks det om att kvinnokroppar (oftast smala, "snygga") objektifieras alldeles för mycket, sedan att en del inte får eller vågar visa upp sig i rädsla för objektifiering ("skit i vad andra säger, shake that junk! Din kropp, ditt val!"), sedan beundrar vi en kvinnokropp som är "annorlunda" (även om den ju är väldigt vanlig) och som samtidigt då objektifieras. Finns det alltså bra objektifiering och dålig objektifiering?

Anita Gustafsson

Vet du, hade inte kunnat säga det bättre själv.
En som inte heller ligger på sofflocket. Jag är helt och hållet nöjd med sitt utseende trots att idealet är trådsmalt.
Men vet du? Det finns tusen och åter tusen som gillar runda former med! :) Det har jag upptäckt!

Anonym

Härligt! Har själv denna somma första gången i mitt 35-åriga liv visat mig med bikini på stranden. Har accepterat att efter 3 graviditeter kan inte min kropp bli perfekt (vad är perfekt?), graviditetsärr och daller är inget jag kan gör nåt åt. Lever ett hälsosamt liv med mycket motion och hälsosam mat.

Mli - Husägare & blivande mamma ♥

Nu finns du med på min blogg och jag älskar att du vill förändra! Jag är vriden av idealet och hatar att det ska vara så annorlunda. Jag får istället höra att jag är FÖR smal, det ska inte vara så. Man ska må bra, så ska det vara. Tack!

Ulrica

Starkt gjort! Du ser ut som de flesta kvinnor. Snygg! Bra skrivet!

Kat

You are awesome!!! If you weren't all the way in Sweden right now, I'd hug you. So this will have to suffice ((hugs))

Tara

Fin bild på dig, framförallt en glad bild på en häslosamt kurvig kvinna. Men jag vill ändå poängtera att om man är överviktig, vilket du inte är, så är till och med stor övervikt inte farligt om man är vältränad, det är om man är otränad som övervikt är ohälsosamt.

AlisseKowalsky

-8 Kilo i en månad , detta är mitt resultat efter att ha använt thermacuts fat burner, En dag kom jag över video om dessa piller och beslutade att ge det ett försök , rasults är otroligt , de av er som har problem att gå ner i vikt måste du prova det , jag minns inte URL , men sök på google efter thermacuts fat burner

josefin

blir ledsen av alla hatkommentarer mot dig! håller med dig tycker affärer har gått ner/ändrat storlekar de senaste åren(och då har jag legat på samma vikt och samma kroppstyp i över 5 år). Jag tycker defensivt att du ska fortsätta älska dig själv och din ljuvligt kurviga kropp! heja heja! btw, bra blogg, gillar den.

zenkert

Underbar bild.

På en stor och ståtlig, attraktiv kvinna.

Kram!

Staslgymn

Типы Вагонка Киев
Вагонка киев – это высоко-качественная вагонка,
которая проходит строгий контроль качества.
https://eco-les.club/news/tip_vagonka_kiev - эко лес
Работники компании эко лес строго следят за производством вагонки Киев.
Большое значение при производстве вагонки Киев уделяется процессу сушки древесины на производстве.
Вагонка киев
вагонка киев ольха
вагонка для бани
вагонка для сауны
все для сауны
все для бани
вагонка киев сосна
вагонка киев липа
вагонка для бани киев
вагонка с сучком
вагонка киев с сучком
вагонка киев без сучка
вагонка киев ольха без сучка
вагонка киев ольха с сучком
вагонка киев сосна без сучка
вагонка киев сосна с сучком
вагонка киев липа без сучка
вагонка липа с сучком
ЭкоЛес
эко лес
эко-лес
вагонка
вагонка липа
вагонка сосна
вагонка ольха

Не маловажным аспектом является процесс обработки древесины при поступлении на производство.
[url=https://eco-les.club/news/tip_vagonka_kiev]эко лес[/url]
Вагонка киев изготавливается из разных пород древесины, таких как вагонка киев ольха которая может быть как, с сучком,
который придает особую изюминку в интерьере помещений многие дизайнеры заказывают именно такую вагонку, так как запах древесины в помещении,
а именно ольхи, придает особый шарм помещению.
https://eco-les.club/news/tip_vagonka_kiev - вагонка для баниТакже вагонка киев ольха может изготавливается из отборной древесины без сучков. Второй вариант изготовления вагонки киев из сосны эта вагонка имеет более смолянистую структуру и более выраженный запах сосны.
Вагонка киев сосна, также широко используется дизайнерами как отличное решение дизайна внутри помещений при том что вагонка киев сосна имеет более выраженный запах сосны. Вагонка киев сосна так же может, изготавливается как с сучком, так и из отборной древесины без сучка.
Третий вариант вагонки киев- это вагонка киев липа, которая имеет более мягкую структуру волокон, и очень проста в монтаже на стенах и потолках. Вагонка киев липа нашла свое широкое применение в отделе саун и широко используется в ассортименте все для саун, все для бани.
Наши специалисты компании ЭкоЛес проходят международное обучение по стандартам SETAM, за рубежом покупая любую продукцию в компании Эколес вы будете уверены, что приобрели экологически чистую продукцию, которая отвечает международным стандартам качества и прошла, абсолютна все экологические тесты и экспертизы.
При покупке древесины остерегайтесь не качественной продукции.
https://eco-les.club/news/tip_vagonka_kiev - вагонка липа
Вагонка – это пиломатериал идеально строганный, который сразу же применяется в декоре помещений как внутри так и снаружи строения.
Она представляет собой не толстую, определенного размера длинны и ширины. Вагонку изготавливают как из дешевых сортов древесины так и с дорогих.
Вагонка киев разделяется на сорта в зависимости от качества дерева и столярных работ.Низшим сортом является сучки на пиломатериале,
их количество и размеры, смолянистые выделение на древесине, наличие коры, присутствие гнили или отверстия от жуков, неровность, вмятины и т.д.
https://eco-les.club/news/vagonka
[url=https://eco-les.club/news/vagonka]Вагонка[/url]
[url=https://eco-les.club/news/vagonka]вагонка[/url]
[url=https://eco-les.club/news/vagonka]вагонка киев[/url]
[url=https://eco-les.club/news/tip_vagonka_kiev]вагонка липа[/url]
[url=https://eco-les.club/news/vagonka]вагонка купить[/url]
[url=https://eco-les.club/news/vagonka]вагонка цена[/url]
[url=https://eco-les.club/news/vagonka]вагонка украина[/url]
Вагонка киев
вагонка киев ольха
вагонка для бани
вагонка для сауны
все для сауны
все для бани
вагонка киев сосна
вагонка киев липа
вагонка для бани киев
вагонка с сучком
вагонка киев с сучком
вагонка киев без сучка
вагонка киев ольха без сучка
вагонка киев ольха с сучком
вагонка киев сосна без сучка
вагонка киев сосна с сучком
вагонка киев липа без сучка
вагонка липа с сучком
ЭкоЛес
эко лес
эко-лес
вагонка
вагонка липа
вагонка сосна
вагонка о

Pär Lindberg

Hej Linda-Marie!

Du är bra mycket vackrare i mina ögon än vad dom där trådsmala är, du vet iaf jag som är en man vill hellre ha en kvinna med kött på än något utmärglat spökliknande till tjej bredvid mig både i och utanför sängen, det är bra mycket trevligare att kramas och mysa med en tjej där det finns något att hålla i och om.

Om du vill lägga ut bilder på dig själv i bikini eller lättklätt så gör bara det för du är en vacker kvinna som inte ska lyssna på dom där hatarna som skriver dumt till dig om din kropp, försök ignorera dom och tänk istället på dom som skriver att du duger bra som du är.

Det är inte konstigt alls där finns dom tjejer som får ätstörningar och sådant då där är idioter som hackar på dom om dom inte ser ut som dom sjukligt och äckligt trådsmala modellerna som visas upp i olika tidningar.

Ha en bra dag och lev ditt som du önskar

Mvh/Pelle

sergioas18

Stared new prepare:
http://tamara.web.telrock.net

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress