31 augusti 2011

Uppsala - Stockholm

Åter på tåget från Uppsala mot Stockholm. Idag med... Sovmorgon! Jag har inte föreläsning förrän 13:00, bäst! I övrigt idag ska jag köpa SL-kort eftersom, citat Aftonbladet, imorgon chockhöjs priserna. Så bäst att köpa idag och spara in flera hundra kronor! Vet dock inte vad jag ska ha gör kort, det finns typ etthundrafyrtiotvå och ett halvt alternativ. Men det löser väl sig, det mesta gör det så länge man har friskt humör och, öh, ett bankkort. Sen i eftermiddag blir det lite tweet up med söta twittrare i stan och ikväll: Rockbjörnen! Jag ska dit med massa awesome människor och fina Helena kommer ner från Uppsala med! Och så ska jag träffa Jamie där förhoppningsvis! Weh. Och imorgon: lägenhet! Nu rullar tåget!

30 augusti 2011

Dagens planer

Nu sitter jag i Filmhuset igen. Det är ganska coolt att ha föreläsningar i en biosalong, bara några meter ifrån studion till Breaking news. Idag pratas det om visuella medier, press-, paparazzi- och dokumentärfotografering. Två timmar av brinnande anteckningar i min kalender, pga orkar inte öppna den största av mina väskor där anteckningsblocken finns. Mest för att jag ALDRIG kommer att kunna stänga den igen. Så jag väntat till på torsdag, samt jag får bra repetition av att skriva om allting sen. I alla fall, senare ska jag äta lunch med en awesome konsertrecensent och twitterkändis som faktiskt intervjuat min älskade Markus Larsson. Hur coolt? Och vi ska ses på Östermalmstorg (läs: Stureplan). Jag är pepp! Sen idag ska jag tillbaka till Uppsala, läsa kompendier och plugga lite med Helena. Och laga middag samt mysa med filt och Breaking News innan det är sovdags. Imorgon: skola, äta ute och sen ROCKBJÖRNEN! Nu börjar föreläsningen igen, men vi hörs snart. Bilder utlovas till helgen!
Sådär. Då ska vi se här. Funkar bloggen fortfarande eller har den hamnat i koma och kräver svår återupplivning? Alltså. Förlåt! Det har varit så sinnessjukt mycket de senaste dagarna. I fredags var jag borta halva dagen och andra halvan packade jag. Eller, försökte tvinga ner en miljon grejer i väskan som egentligen inte fick plats. Och sen från lördag morgon till lördag natt hade mamma födelsedagsfest med öppet hus, så det var folk HELA dagen! Och jag satte en skylt vid vägen och det var väldigt kul, alltihop! Sen på söndag morgon flyttade jag. Tåg i nästan fem timmar pga förseningar, därefter kånka av mina fem väskor på centralen i Stockholm och leta upp regionaltågen till Uppsala. På ett sånt, och två timmar senare var jag framme i Uppsala där Helena mötte mig. Haha. Hennes chock när hon såg min packning, roligaste! Därefter buss till Helena och laga middag. Sen kollade vi på film om Broder Daniel och var ute och gick i stan på kvällen, jag träffade en twittrare! Awesome. Haha. Sen i morse gick jag upp halv sju för att åka från Helena mot Stockholm med buss + tåg en timme senare. Och i Stockholm - tunnelbana till Karlaplan för registrering och sen PROMENAD till Filmhuset där första föreläsningen skulle vara. Coolt, för det är i samma byggnad de spelar in Breaking news! Såg dock varken snygga Filip eller fina Fredrik. Men ja, det var mest introduktion och sen gick jag tillbaka till JMK, där man skulle köpa kompendier och registrera sig för massa infokurser. Det är så sjukt mycket att tänka på! Kurslitteratur har jag inte skaffat än, jag måste gå med i kåren och jag måste flytta in! På torsdag, äntligen. Det känns som att jag inte riktigt har ordning nu när jag är inneboende, vill inte packa upp allt och har inte skaffar SL-kort än osv. Haha. Så mycket att göra, och det här är bara första dagen! Får inget internet till min dator förrän tidigast i helgen så tills dess: mobilblogg och den nu ETTÅRIGA väntan på blogg.se:s osynliga app. Nu har jag ätit och ska snart ta tåget med alla mina kompendier mot Uppsala och Helena. Lär somna gott ikväll! Bilder från de senaste dagarna osv, kommer samtidigt med internet! PUSS FINISAR!